Clarence Morberg-priset 2023: Nima Assadi

Nima Assadi är konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling samt kostnadsverifiering. Foto: Privat
Nima Assadi är konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling samt kostnadsverifiering. Foto: Privat

Nima Assadi är en tongivande kraft inom samhällsbyggnadssektorn. Med podden Hela kedjan lyfter han perspektiv och röster som inte bara når branschen utan också en bredare allmänhet. 

Det gör honom till en viktig inspiratör för morgondagens branschtalanger. Därför tilldelas han Clarence Morberg-priset 2023.

 

– Utan Nima skulle branschen vara otroligt mycket fattigare, säger Joanna Messmer, vd Samhällsbyggarna. 

 

– Med en stor portion nyfikenhet och ett genuint intresse driver han på utvecklingen i samhällsbyggnadssektorn, inte minst med podden som verktyg. Människor inte bara hör utan lyssnar till vad han har att säga. En viktig förklaring till det är hans yrkesskicklighet, kunskaper och erfarenheter.

 

Nima Assadi är civilingenjör inom samhällsbyggnad med examen från KTH. Sedan 2019 arbetar han som konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling. Han driver bland annat byggprojekt - från bygglovsansökan till inflyttning. 

 

Utvecklingsfrågorna handlar exempelvis om att optimera produktivitet och digitalisering. I den rollen jobbar han både centralt och på projektnivå. 

 

”Samhällsbyggnad består av en mängd olika områden som tillsammans ska bilda en helhet. Min styrka är att förstå hur dessa delar påverkar varandra och hitta möjligheter till utveckling”, skriver han själv om utgångspunkterna för jobbet.

 

Han har tidigare jobbat på Veidekke med projektutveckling och projektering, byggproduktion samt verksamhetsutveckling. 

 

Podcasten Hela kedjan startades 2018 och har en stor lyssnarskara utanför branschen. I den samtalar han – och ställer riktigt vassa frågor – med profiler i olika delar av sektorn om just samhällsbyggnad. 

 

Han har dessutom varit styrelseledamot i Samhällsbyggarna – ett uppdrag som understryker det engagemang för branschutveckling och den helhetssyn som präglar hela hans verksamhet.

 

– Hans engagemang i Samhällsbyggarna är mycket uppskattat, inte minst av mig som vd för föreningen. Och Nimas insatser som moderator på Samhällsbyggnadsdagarna är ovärderliga.

 

Clarence Morberg-priset delas årligen ut till yngre yrkesverksam person. Det delades ut under Samhällsbyggnadsdagarna 5–6 oktober som hölls på 7A Odenplan i Stockholm. Pristagaren erhåller en prissumma om 20 000 kronor.

 

Juryns motivering:

Han har en enastående ledarskapsförmåga, passion och ett driv för vår bransch och dess utveckling framåt. Han inspirerar inte bara de som arbetar med honom, utan även nästa generation samhällsbyggare.

 

Han har ett outtröttligt engagemang för kunskapsdelning och en förståelse för samhällsbyggnadssektorns bredd och sammanhang. 

 

Det visar han inte minst genom den vassa podcasten Hela kedjan som nu firar femårsjubileum. Ödmjukheten och viljan att stödja andra är kvaliteter som får yngre kollegor att växa och utvecklas. Nima är en inspirationskälla för oss alla. 

 

Hans bidrag till branschens utveckling är en påminnelse om kraften hos en enskild individs engagemang och vision. Därför är han en värdig mottagare av Clarence Morberg-priset 2023.

 

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Jag känner till Clarence Morberg-priset sedan tidigare och jag är väldigt glad över vetskapen att ha blivit nominerad och samtidigt få beskedet att jag har vunnit årets pris. Juryns motivering är helt otrolig! 

 

Nima Assadi 

Ålder: 36

Utbildning: Civilingenjörsutbildning inom Samhällsbyggnad (KTH)

Jobb: Konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling samt nyligen startat nytt bolag med fokus på kostnadsverifiering och materialdata. Driver även podden Hela kedjan. 

Intressen: Spendera tid med familj och vänner.

 

Jury Clarence Morberg-priset 2023

Joanna Messmer, vd, Samhällsbyggarna

Jan Wejdmark, senior partner, Newsec

Malena Havenvid, civilingenjör, doktor i företagsekonomi och lektor i byggprojektledning, KTH

Ann-Louise Lökholm, vd, Sweco Sverige

Kajsa Hessel, vd, Svensk Byggtjänst