Camilla Käll, Årets Clarence Moberg pristagare 2018

Camilla Ka ̈ll

Camilla Käll, grundare av Blooc

 

Vid 24 års ålder grundade hon tillsammans med Stefan Gustavsson bostadsutvecklaren Blooc som idag, 7 år senare, levererat över 250 bostäder i 13 bostadsområden i Stockholm och Uppsala. Hon brinner för att lyfta unga personer och kvinnor i branschen och är initiativtagare till Blooc Podcast. Hon är en driven och engagerad person som ofta inspireras av andra branscher och hon är övertygad om att Sveriges nästa stora exportprodukt är just bostäder.

 

Så lyder motiveringen till att Camilla Käll tilldelats utmärkelsen Årets Clarence Moberg pristagare 2018.

 

Camilla Käll studerade mellan, 2006-2010 Civilekonomprogrammet på Stockholms Universitet. Under sin studieperiod arbetade hon på marknadsavdelningen på Erik Olsson Fastighetsförmedling. 2011 grundade hon tillsammans med sin kollega Stefan Gustavsson bostadsutvecklaren Blooc som idag byggt 13 bostadsområden med nyproducerade bostäder i Stockholm och Uppsala. Under våren 2018 lanserades Blooc Podcast, där de bjudit in 10 starka kvinnor från fastighetsbranschen för att höra på deras erfarenheter, karriärstips och framtidsvisioner. 

 

- Det känns fantastiskt att vinna Clarence Mobergs pris och jag känner mig otroligt ödmjuk inför att andra ser mig som en förebild, säger Camilla. Samtidigt blir jag sporrad att fortsätta mitt arbete i att inspirera fler unga att söka sig till vår bransch och till och med starta ett eget företag precis som jag gjorde, fortsätter Camilla. Vi behöver innovativa och drivna kollegor för att fortsätta utveckla staden, avslutar Camilla.

 

- Det är otroligt roligt att presentera Camilla Käll som årets Clarence Morberg pristagare säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna. Det är otroligt viktigt att inspireras av andra branscher för att skapa en gemensam utveckling för det hållbara samhället. Detta gör Camilla och jag inspireras av hennes engagemang avslutar Sara Haasmark. 

 

 

Juryn 2017 har bestått av:

Biljana Pehrsson, VD Kungsleden,
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, VD Balder,
Stefan Engdahl, chef för planering på Trafikverket
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och
Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna