Cecilia Windh

Cecilia Windh, årets Clarence Morberg-pristagare 2019.

 

Stadsbyggnad, hållbarhet och digitalisering. Dessa tre ord lyser igenom i nomineringen av årets Clarence Morberg-pristagare.  Med sin drivkraft och sitt engagemang sätter hon dessa frågor i ljuset och inspirerar andra. I sina olika roller vill hon ge en helhetssyn på stadsutvecklingen, vilket med just hållbarhet och digitalisering leder vägen mot framtiden.

 

Så lyder motiveringen till att Cecilia Windh tilldelats utmärkelsen Årets Clarence Morberg-pristagare 2019.

 

Cecilia Windh är samhällsplanerare, utbildad på Lunds universitet där hon tog examen 2012. Idag arbetar hon på ÅF och hon deltar aktivt med att tala om stadsbyggnad tillsammans med hållbarhet och digitalisering.

 

-Digitalisering i samhällsbyggnad handlar för mig om att verifiera idéer och hitta hållbara lösningar med smart teknik. Men grunden är beprövad stadsbyggnadsteori och en förståelse för verkliga behov och alltid med människan i centrum, säger Cecilia Windh.

 

 -Det är otroligt roligt att presentera Cecilia Windh som årets Clarence Morberg- pristagare 2019. Cecilias engagemang är otroligt viktigt för framtidens utmaningar inom hennes område, säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna.

 

Juryn år 2019 har bestått av:

Jan Wejdmark, Senior Partner Newsec

Malena Havenvid, civilingenjör, doktor i företagsekonomi och lektor i byggprojektledning, KTH

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden

Lise Langseth, VA-Chef, Haninge kommun

Stefan Engdahl, Planeringsdirektör, Trafikverket 

Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna