Arets Samha ̈llsbyggare -5689 (1)

 

Fredrik Pettersson är vinnare av Clarence Morberg-priset 2020 – Samhällsbyggarnas utmärkelse till unga talanger och förebilder för yngre kollegor.

 

Vinnaren mottar priset och 20 000 kronor under Samhällsbyggnadsdagarna 13-15 oktober – som i år hålls digitalt.

 

– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att vinna detta pris. Det är ett kvitto för mig själv att det jag gör varje dag är skapligt korrekt samt att mina närmsta chefer och kollegor tror på mig, säger Fredrik Pettersson om priset.

 

Fredrik Pettersson är certifierad platschef på NCC, ett företag där han varit verksam i snart 10 år.

 

Motiveringen

 

”Öppenhet med information, tydlighet i kommunikation och en inspirerande förmåga att få alla i projekten att involveras. Så ser Fredrik Pettersson till att alla blir delaktiga och får bidra.

 

Han är lyhörd och känner stor tillit till sina kollegor. Genom att fördela ansvar får han medarbetare att växa och utvecklas. Med sin nyfikenhet och ödmjuka sätt skapar Fredrik god laganda och ett bra samarbetsklimat i sina projekt.

 

Fredrik Petersson är drivande och resultatorienterad. Han gillar utmaningar och ställer samma höga krav på sin omgivning som på sig själv. Med bred erfarenhet bidrar han till att göra skillnad – i samhället och för enskilda människor.”

 

Om Fredrik Pettersson

Treårig högskoleingenjörsutbildning inom byggteknik på Linköpings tekniska universitet. Examen 2011.