Personen ska ha stort tekniskt kunnande, gjort arbeten med betydande insatser, utvecklat professionen och sektorn.

Alla kriterier passar in på Emma Persson som tilldelas priset Årets Excellence in Civil Engineering 2020.

 

Emma Persson är civilingenjör som har jobbat med anläggningskonstruktioner i nästan tio år. Nu är hon uppdragsansvarig på enheten Brokonstruktion på WSP i Stockholm där hon leder stora och komplexa bro- och anläggningsuppdrag och arbetar med affär och anbud.

 

Motiveringen

"Emma Persson briljerar vid komplexa infrastrukturuppdrag med stora utmaningar. Några aktuella exempel på det är nya tunnelbanan, Slussen och Högdalsdepån i Stockholm.

 

I dagsläget ansvarar hon för ett flertal uppdrag med stål- och brokonstruktioner på Åland, bland annat en komplicerad bågbro. Den levererades inom en tidsram som av många ansågs omöjlig.

 

Emma Persson bidrar också med att utveckla arbetssätt av BIM och 3D-leveranser med hög kvalitet, trots frågetecken hos beställare och i branschen. För leveranser utan ritningar har hon haft ett extra samarbete med andra yrkesdiscipliner, särskilt teknikområde BIM-samordning liksom med kunden.

 

Förmågan att leda uppdrag och hennes kollegiala egenskaper som också väcker gillande bland kunder: en genuint trevlig person som kan ge rak, konstruktiv feedback."