Joannaetta (1)

Medlemsbrev 2022-06-29

Kära medlemmar,

 

sommaren har kommit och många går nu på semester. Även här på kansliet väntar några veckors sommarledigt för flera av oss, vilket kan innebära att eventuella svarstider från vår sida till er kan bli något längre än vanligt. 

 

Kansliet

Sedan senaste medlemsbrevet har årsmötet hållits i föreningen och en ny styrelse har valts. Du kan läsa mer här: 

/nyheter/2022/05/årsmoete-2022-haer-aer-de-nya-ledamoeterna-i-styrelsen/

 

Från 1 juni har föreningen en tillförordnad vd genom Joanna Messmer. Ordinarie vd Lars Strömgren har tagit tjänstledigt från vd-rollen för ett politiskt uppdrag, men kvarstår på kansliet under en period i annan befattning för en smidig övergång.

 

Joanna ser fram emot att successivt få lära känna er medlemmar och alla aktiva i sektioner och regioner. Läs mer om Joanna här: /nyheter/2022/06/joanna-messmer-ny-tf-vd-i-samhaellsbyggarna/

 

Medlemsavgift

Det är många medlemmar som ännu inte betalat sin medlemsavgift, påminnelser kommer att skickas ut till er det berör. Vi ser fram emot att medlemsavgifterna betalas. Kontakta oss gärna om du saknar din avi. 

 

Samhällsbyggnadsdagarna

Nu har vi öppnat biljettförsäljningen till Samhällsbyggnadsdagarna. Konferensen kommer att genomföras fysiskt på Norra Latin den 25-26 oktober 2022. Det kommer också vara möjlighet att delta digitalt. 

 

Kvällen den 25 oktober arrangeras en gemensam middag för de gäster som befinner sig på plats. Vi hoppas dock såklart att så många som möjligt vill delta fysiskt då nätverkande och sociala kontakter är en viktig del i föreningens arbete.

 

Just nu har vi early bird rabatt på biljetterna, så passa på att säkra din biljett redan nu innan priset höjs. Mer information och biljetter på https://sbdagarna.se

 

Priser och utmärkelser

Föreningen delar årligen ut flera priser, som delas ut under Samhällsbyggnadsdagarna 25–26 oktober. Nomineringsperioden för dessa är fortfarande öppen.
Hjälp oss att hitta:

 

  • Årets samhällsbyggare – branschens klarast lysande stjärna

 

  • Clarence Morberg-pristagaren - årets unga inspiratör och samhällsbyggare

 

  • Excellence in Civil Engineering - för storartade insatser inom ingenjörskonsten

 

  • Bästa examensarbete fastighetsrätt

 

  • Bästa examensarbete fastighetsekonomi

 

Läs mer om priserna och nominera här: /om-oss/priser-och-utmaerkelser/

 

Seminarier, utbildningar och annan verksamhet

Kursen Fastighetsvärdering och analys genomfördes i samarbete med KTH vid två tillfällen under året. Datum för nästa kursstart är satt till 30 augusti 2022. 

 

Kursen riktar sig i första hand till personer som kommer i kontakt med fastighetsvärderingar eller har som mål att själv kunna granska eller utföra värderingar i framtiden.

 

Ett fåtal platser finns kvar till höstens kursomgång. Vill du gå själv? Eller kanske tipsa en kollega?  

Mer information här: /utbildningar/kth-kungliga-tekniska-hoegskolan/

 

Den 30 augusti anordnar föreningen tillsammans med bland annat Försvarsmakten, Lantmäteriet, Sveriges kommuner och regioner ett webbinarium med temat: Ett robustare samhällsbygge: stärkt resiliens för att möta krig och kris.

 

Anmälan till seminariet är öppen, mer information och anmälan här: 

/kalender/2022/08/ett-robustare-samhaellsbygge-staerkt-resiliens-foer-att-moeta-krig-och-kris/

 

Du vet väl att du alltid kan hitta vad som är aktuellt inom föreningen i vår kalendarium och bland våra nyheter på startsidan på webben. 

 

Härmed passar vi på att önska er en riktigt härlig sommar. 

 

Vänliga hälsningar, 

 

Samhällsbyggarnas kansli