God jul, samhällsbyggare!

Året lider mot sitt slut och Samhällsbyggarna kan blicka tillbaka på ett händelserikt år. Större delen av vår verksamhet har under 2022 återigen kunnat bedrivas fysiskt men vi har också tagit vara på lärdomar från pandemin och arrangerat aktiviteter med hybridupplägg, både fysiskt och digitalt eller helt digitala aktiviteter som komplement till de fysiska aktiviteterna. 

 

Både sektioner och regioner har i många fall varit aktiva i att skapa dessa aktiviteter som seminarier, föredrag och studiebesök.

 

Vi blickar också tillbaka på Samhällsbyggnadsdagarna som genomfördes 25-26 oktober på Norra Latin och blev ett utmärkt tillfälle för medlemmar att samlas, utbyta tankar och erfarenhet samt lära sig mer om och diskutera samhällsbyggnadsfrågor.

 

Missade du årets konferens så finns möjlighet att ta del av en reducerad digital efterbiljett på sbdagarna.se Där finns också möjlighet att ta del av konferensinnehållet 2021 och 2020. Detta är också ett hett tips för dig som är värderare och behöver fylla på med fler vidareutbildningsdagar.

 

Medlemskap

För en stor del av våra medlemmar har det i december månad skickats ut en förnyelseavi för medlemsavgiften. Vi är tacksamma för alla som väljer att förnya sitt medlemskap och vara en del av oss även 2023. 

 

Genom att vara medlem bidrar du till att stärka vår förening, utöka vårt och ditt eget nätverk och blir en del av ett forum för samlad kunskap och kontakter. Det finns också möjlighet att engagera sig ytterligare och ta sitt medlemskap till nästa nivå genom att bli en del av våra sektioner och regioner.

 

Finns det ett område som du tycker saknas i vår verksamhet i dag är du välkommen att höra av dig till oss på kansliet.

 

Medlemsförmåner

Vi vill passa på att påminna om att du som medlem i samhällsbyggarna erbjuds rabatterat pris på olika aktiviteter, utbildningar och konferenser. 

I medlemskapet ingår också tidningen Samhällsbyggaren som kommer ut med fyra nummer per år och skickas till den adress som du angett för utskick. 

Som medlem har du också andra förmåner, till exempel har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig själv och dina nära och kära. Genom Samhällsbyggarna erbjuds till exempel sjukvårdsförsäkring för dig själv eller någon i din närhet samt inkomstförsäkring för dig som egen företagare. 

 

Du kan läsa mer om försäkringar via Samhällsbyggarna här: /bli-medlem/foersaekringar/

 

Föreningens stuga i Åre (Lantmätarstugan) kan hyras till ett mycket förmånligt pris för medlemmar. Samhällsbyggarnas stuga i Åre är belägen strax efter VM 8an-liften. Bilväg från Ullådalsvägen.

 

Stugan har 20 sängplatser fördelade på 7 hytter med självhushåll. Stugan kan hyras hela året om och det passar lika bra med ett besök under vinterhalvåret för skidåkning eller under resten av året för vandring, mountainbike eller rekreation.

 

Läs mer om stugan här: /bli-medlem/arestugan/

 

Utbildningar och annan verksamhet

Platser börjar redan fyllas till nästa kursomgång av den populära KTH-kursen Fastighetsvärdering och analys. Men än finns det platser kvar, så passa på och anmäl dig och lär dig mer om fastighetsvärdering. 

Du får en grundläggande förståelse för fastighetsvärdering samt insikt i att värdering är en bedömning och således förenad med osäkerhet. Avklarad kurs ger 7,5 högskolepoäng. Kursstart är 14 mars 2023.

 

Som medlem får du rabatt på kursavgiften. Läs mer och anmäl dig här – och tipsa gärna kollegor om utbildningen:

/utbildningar/kth-kungliga-tekniska-hoegskolan/

Du vet väl att du alltid kan hitta vad som är aktuellt inom föreningen i vår kalendarium och bland våra nyheter på startsidan på webben.

 


Vi på kansliet vill önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Tack för att du är medlem hos oss. Vi ses 2023.


Vänliga hälsningar

Joanna Messmer

vd

 


 Deltagare i KTH-kursen Fastighetsvärdering och analys under besiktningen av ett värderingsobjektet.

 

Samhällsbyggarna Region Storstockholm bjöd in till ett studiebesök i expansiva Hagastaden.

Fastighetschef Robin Petersson, till vänster, presenterade framtidens utveckling av Hagastaden och Atrium Ljungbergs utvecklingspositionering i stadsdelen. Alexander Yü, ordförande i Samhällsbyggarna region Storstockholm och affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

 


Samhällsbyggarna region Gävle–Dala under ett studiebesök i Haga trädgårdar i Hofors. Christina Hansson (till höger), verksamhetsledare Haga trädgårdar, visar och berättar om Haga grön rehab. Från vänster: Göran Deurell, Hans Larsson, Johanna Almqvist, Jesper Helén, Nils Hogle och Hans Erik Eriksson. Foto: Eric Båve

 


Många medlemmar i Samhällsbyggarna besökte H22 City Expo. Samhällsbyggaren var där för en intervju med arkitekten och forskaren Ekim Tan och den italienska arkitekturfestivalen Utopian Hours som gjorde gästspel i Helsingborg.

 


Samhällsbyggarnas seniorsektion besökte Stockholm Norvik hamn – den nya roro- och containerhamnen ”på bästa tänkbara läge i Östersjön”. 

Camilla Strümpel, kommunikationschef, och Mattias Sandell, utvecklingsstrateg, från Stockholms hamnar välkomnade, visade och berättade. 

På bilden: Camilla Strümpel och Bo Göran, ordförande i Seniorsektionen under besöket.

 


Samhällsbyggarna var på plats under heldagskonferensen Parkering och mobilitet för nya bostäder i gamla centralposthuset på Vasagatan i centrala Stockholm.

 


Samhällsbyggarna tillsammans med Samhällsbyggnadslänken vid KTH hälsade 400 nya studenter välkomna till branschen. Samhällbyggarnas Hawler Rabun informerade om föreningen.

 


Samhällsbyggnadsdagarna 2022 på Norra Latin i Stockholm. Huvudmoderatorer var Nima Assadi och Carolina Szyber.


Erik Gärdén Partner, Nordanö Partners, under SEPREF:s seminarium om kreditmarknaden och aktuella trender som sändes från Samhällsbyggarnas kansli.