Vinnarna av bästa examensarbete inom fastighetsrätt tilldelas Sofia Kaddani och Olivia Hermansson!

Tvångsanslutning till gemensamhetsanläggning - En analys av väsentlighetsvillkoret i anläggningslagen

Exjobb Bild Juridik

Sofia Kaddani och Olivia Hermansson

 

I examensarbetet "Tvångsanslutning till gemensamhetsanläggning - En analys av väsentlighetsvillkoret i anläggningslagen" granskar författarna innebörden av kriteriet väsentlig betydelse, som är ett lagstadgat villkor som måste vara uppfyllt för att det ska vara möjligt att med tvång ansluta fastigheter till gemensamhetsanläggningar enligt anläggningslagen. Författarna har på ett intresseväckande sätt tagit sig an en aktuell frågeställning. Arbetet håller en hög vetenskaplig kvalitet och ger praktisk vägledning till dem som på olika sätt berörs av beslut om gemensamhetsanläggningar. Slutsatsen, att väsentlighetsvillkoret borde skärpas, kan även utgöra ett led i kommande diskussioner om lagstiftningen och dess tillämpning.

 

Så låter motiveringen till årets bästa examensarbete inom fastighetsrätt "Tvångsanslutning till gemensamhetsanläggning - En analys av väsentlighetsvillkoret i anläggningslagen", författat av Sofia Kaddani och Olivia Hermansson.

 

Sofia och Olivia är två goda väninnor på 24 år. Sofia är från Västerås och Olivia från Göteborg. Innan sommaren tog de masterexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i fastigheter och byggande med inriktning mark- och fastighetsjuridik. Dessförinnan tog de kandidatexamen i Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, också från KTH. Numera jobbar Sofia som lantmätare för Västerås Stad och Olivia jobbar som markingenjör i Nacka kommun.

 

Bedömningen av de inlämnade examensarbetena har grundats på hur författarna har kunnat redovisa intressanta aspekter på aktuella frågor som är möjliga att tillämpa i det praktiska arbetet inom ämnesområdena och som dessutom bedöms ha nyhetsvärde. Arbetena har även på ett balanserat och lättläst sätt redovisa sitt ämne och sitt material, utifrån givna förutsättningar.

 

Du kan ta del av examensarbetet i sitt fullo här.