Vinnarna av bästa examensarbete inom fastighetsrätt tilldelas Lovisa Sjöstedt och Frida Olofsson!

"Kommunernas Bostadsförsörjningsansvar. Var ska alla bo?"

Examensarbetefastighetsra ̈tt (3)

Frida Olofsson och Lovisa Sjöstedt

 

Lovisa Sjöstedt och Frida Olofsson är vinnare av årets bästa examensarbete inom fastighetsrätt med arbetet "Kommunernas Bostadsförsörjningsansvar. Var ska alla bo?". Båda eleverna har precis avslutat sina studier på Lunds universitet och kammar dessutom hem en vinst tillsammans med sina examensbevis. Frida arbetar som exploateringsingenjör på Malmö stad och Lovisa är trainee på Ikano Bostad i Malmö. 

 

Bedömningen av de inlämnade examensarbetena har grundats på hur författarna har kunnat redovisa intressanta aspekter på aktuella frågor som är möjliga att tillämpa i det praktiska arbetet inom ämnesområdena och som dessutom bedöms ha nyhetsvärde. Arbetena har även på ett balanserat och lättläst sätt redovisa sitt ämne och sitt material, utifrån givna förutsättningar.

 

Motivering till vinsten

I examensarbetet Kommunernas bostadsförsörjningsansvar, Var ska alla bo? undersöker författarna vilken betydelse kommunernas lagstadgade bostadsförsörjningsansvar har på bostadsplaneringen i ett antal kommuner. Läsaren tas med på en resa från dåtid till nutid som avlutas med råd och slutsatser för hur kommunala riktlinjer för bostadsförsörjningen kan bli ett användbart verktyg för att skapa en långsiktigt hållbar bostadsutveckling. För att citera pristagarna själva: ”Det räcker inte med att bygga bostäder, det måste byggas rätt typ av bostäder”

 

Du kan ta del av examensarbetet i sitt fullo här.