Anna-Lena Lehto

Anna-Lena Lehto, Årets Samhällsbyggare 2019.

 

Genom att skapa ett traineeprogram på Uppsalahem har hon arbetat för att få in nya perspektiv och erfarenheter in i fastighetsbranschen. Hon har fått se många av dessa traineer utvecklas till personer med ledande roller i branschen. Med kompetensutveckling och rekryteringar arbetar hon vidare för att uppnå breddning och jämställdhet och med sin strategiska blick har hon arbetat målmedvetet för att få till en förändring, föryngring och inkludering i fastighetsbranschen och hon har bidragit till att synliggöra kompetensförsörjning som en strategisk fråga för branschen.

 

Så lyder motiveringen till att Anna-Lena Lehto idag har tilldelats utmärkelsen Årets samhällsbyggare 2019.

 

-Jag är så överraskad och så in i norden glad över utmärkelsen säger Anna-Lena Lehto.

 

Anna-Lena Lehto har en karriär inom fastighetsbranschen, där hon bland annat arbetat på Uppsalahem under 17 år. På Uppsalahem startade hon ett traineeprogram år 2003, eftersom hon hade insett vikten av att få in unga personer samt fler kvinnor in i fastighetsbranschen. 

 

Idag har Anna-Lena startat eget där hon arbetar med just rådgivning inom HR. Hon sprider sin erfarenhet och kompetens vidare och arbetar för att skapa miljöer dit unga talanger vill söka sig. 

  

-Det är fantastiskt roligt att presentera Anna-Lena Lehto som Årets Samhällsbyggare 2019 eftersom hennes långa arbete med föryngring och breddning av branschen är så betydande för den, säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna.

 

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 1 oktober 2019 delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

 

 

S-kronan, statyetten som vinnaren erhåller.

 

Juryn år 2019 har bestått av:

Jan Wejdmark, Senior Partner Newsec

Malena Havenvid, doktor i företagsekonomi och lektor i byggprojektledning, KTH

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden

Lise Langseth, VA-Chef, Haninge kommun

Stefan Engdahl, Planeringsdirektör, Trafikverket 

Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna

 

Om Samhällsbyggarna:

Vi är Samhällsbyggarna - ett nationellt branschöverskridande nätverk som är unikt i sin bredd och spetskompetens

Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med över 5000 medlemmar.

Alla som verkar inom Samhällsbyggnadssektorn är välkomna som medlemmar. Med fler kompetenser, erfarenheter och synpunkter skapar vi ett bättre och mer hållbart samhälle för alla.

Samhällsbyggarna är ett nationellt nätverk som är unikt i sin bredd och med sin spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.