Årets Samhällsbyggare 2016 är Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter!

monica von schmalensee

 

Monica von Schmalensee är ÅRETS SAMHÄLLSBYGGARE 2016

Monica har genom sitt starka engagemang i arkitektur, stadsutveckling och hållbarhet, bidragit till att skapa nya lösningar för att bygga vackra, täta och hållbara städer.

 

Så lyder motiveringen till att Monica von Schmalensee, VD på White Arkitekter, idag tilldelats utmärkelsen Årets Samhällsbyggare 2016.

 

- Utmärkelsen betyder väldigt mycket för mig och jag är extra glad att det har gått till en arkitekt, Säger Monica von Schmalensee. Vår roll som arkitekter och stadsbyggare handlar om att tänka långsiktigt och hållbart om vi ska kunna bygga framtid. Kvalitet framför kvantitet, fortsätter Monica. White arkitekter är en viktig del i priset eftersom alla medarbetare bidrar med kompetens och kunnande om hållbara lösningar, avslutar Monica von Schmalensee.

 

– Monica är en stark och drivande person i samhällsbyggnadssektorn, säger Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna. Viktiga och nödvändiga egenskaper för att vi ska se en hållbar utveckling av samhället, fortsätter Sara Haasmark.

 

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 12 oktober delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarnas. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg

 

Juryn 2016:

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden, 
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, vd Balder, 
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket 
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och 
Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna

 

Samhällsbyggarna

Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med 5000 medlemmar. Samhällsbyggarna är unika i sin bredd och spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.