Har du skrivit årets bästa examensarbete?

Bästa examensarbete 2023

 

Samhällsbyggarna utser varje år de bästa examensarbetena inom fastighetsrätt och fastighetsekonomi. Passa på att lyfta just din uppsats och ditt valda studieområde till en bredare publik. Skicka in examensarbetet som du ensam eller tillsammans med andra skrivit nu och delta i Samhällsbyggarnas prestigefyllda uppsatstävling!

 

Bland alla uppsatser inom fastighetsrätt och fastighetsekonomi som lämnas in på våra lärosäten finns det många guldklimpar som bidrar till mycket kunskap till branschen och akademin. Samhällsbyggarna vill ta fasta på denna kunskapskälla och uppmuntra till fortsatt arbete för en hög kvalitet inom professionen oavsett det handlar om fortsatt arbete inom akademin, i den offentliga sektorn eller det privata näringslivet. 

 

Därför vill vi – bland annat genom priserna ­– kasta ett extra ljus på alla de hårt arbetande studenternas alster som vi är övertygade om kan bidra med mycket till bransch och akademi.

 

Bästa examensarbete fastighetsrätt
- Skicka in ditt bidrag

Priset delas ut till författaren eller författarna av det bästa examensarbetet inom fastighetsrätt. 

Ämnesområdet omfattar exempelvis frågor om plan- och byggrätt, fastighets­bildnings­rätt, finansiering av gemensamma nyttigheter samt åtkomst och ersättningsfrågor med mera.

 

Bästa examensarbete fastighetsekonomi
- Skicka in ditt bidrag

Priset delas ut till författaren eller författarna av det bästa examensarbetet inom fastighetsekonomi. 

Ämnesområdet omfattar exempelvis sammanhanget olika typer av fastigheter som förvaltningsfastigheter, småhus och bostadsrättslägenheter samt jord- och skogsbruksfastigheter. Därutöver ingår frågor rörande värdering av råmark och tomtmark.

 

 

 

Publicerat: Måndag 29 Maj