Samhällsbyggarnas kansli har begränsad bemanning under sommaren. Därför kan det ta längre tid att få svar än vanligt.
Publicerat: Fredag 5 Juli
Välkommen till två fullspäckade dagar, den 9-10 oktober, där du får möjlighet att nätverka med branschens främsta experter, beslutsfattare, investerare och nyckelpersoner. Samhällsbyggnadsdagarna erbjuder ett spännande program som ger dig insikter och verktyg för att forma framtidens samhällen.
Publicerat: Fredag 14 Juni
Känner du branschens klarast lysande stjärna? Eller kanske årets unga inspiratör och samhällsbyggare? Eller någon som gjort storartade insatser inom ingenjörskonsten? Det har blivit dags att nominera till Samhällsbyggarnas storslagna priser!
Publicerat: Fredag 14 Juni
Det flesta medlemsperioder löper idag enligt kalenderår, men vissa av er ligger på löpande 12-månadersperiod. För att det ska vara enklare och lika för alla ställer vi nu om de som ligger på 12-månadersperiod.
Publicerat: Torsdag 13 Juni
Nu är det nya numret av Samhällsbyggaren ute. Prenumerera eller bli medlem i Samhällsbyggarna för att läsa hela tidningen!
Publicerat: Onsdag 5 Juni
På Samhällsbyggarnas årsmöte 2024 presenterades nästa steg i föreningens arbete mot en tydligare visuell identitet. Föreningen har tagit stegen mot en tydligare framtoning och anpassning till dagens digitala landskap genom att lansera en ny, moderniserad logotyp.
Publicerat: Tisdag 4 Juni
Vid årsskiftet inför Stockholm som första stad i världen miljözon klass 3. Denna nya zon innebär förbud mot diesel- och bensindrivna bilar och kommer att omfatta ett område i city. För att belysa vad införandet av miljözon klass 3 innebär arrangerade Samhällsbyggarna region Storstockholm ett lunchseminarium med en efterföljande paneldebatt.
Publicerat: Måndag 3 Juni
Nu är det klart vilka som ingår i Samhällsbyggarnas nya styrelse och valberedning under det kommande året. Det beslutades under föreningens årsmöte som hölls på Svefas huvudkontor i Stockholm onsdagen den 29 maj.
Publicerat: Torsdag 30 Maj
Det är nu 63:e gången branschnätverket SEPREF genomför sin kvartalsvisa enkätundersökning avseende utvecklingen av hyror och avkastningskrav för kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö på kort och lite längre sikt. Det är hyror och avkastningskrav för moderna kontor i bästa läge som prognostiseras, så kallade prime-kontor.
Publicerat: Onsdag 22 Maj
BG Institute och Samhällsbyggarna har inlett ett samarbete som ger Samhällsbyggarnas medlemmar 10% rabatt på hela BG Institutes kursutbud. En del av kursutbudet lämpar sig särskilt för värderare och kommer att kunna räknas som vidareutbildningspoäng, så kallade VUD.
Publicerat: Tisdag 21 Maj
Anmälan till årsmötet görs senast 24 maj 2024.
Publicerat: Onsdag 8 Maj
Två gånger per år samlas studentsektioner från Luleå tekniska universitet, KTH, Chalmers och Lunds Tekniska Högskola för att dela idéer och inspirera varandra under V-konferensen. Under årets första konferens, som hölls hos Chalmers i Göteborg, blev Samhällsbyggarnas dag ett återkommande inslag. Dagen ägnades åt att utforska stadsutvecklingsprojektet Älvstaden.
Publicerat: Fredag 3 Maj
Samhällsbyggarna utser varje år de bästa examensarbetena inom hållbart samhällsbyggande, fastighetsekonomi och fastighetsrätt. Passa på att lyfta just din uppsats och ditt valda studieområde till en bredare publik. Skicka in examensarbetet som du ensam eller tillsammans med andra skrivit och delta i Samhällsbyggarnas prestigefyllda uppsatstävling!
Publicerat: Torsdag 2 Maj
EXDAY24 – ett inspirationsevent med spännande föreläsningar, middag och underhållning, arrangerat av Structorstiftelsen i samarbete med Samhällsbyggarna.
Publicerat: Måndag 29 April
Inom ramen för vårt arbete att Samhällsbyggarnas medlemmar ska bli bättre samhällsbyggare utvecklar vi nu vårt kursutbud tillsammans med vår Samhällsbyggarna & Co partner AFRY Building. Vi vill nu veta vilka ämnen/områden som du behöver för att växla upp din kompetens.
Publicerat: Fredag 22 Mars
Samhällsbyggarna presenterar stolt att Forum Fastighetsekonomi AB ansluter sig till Samhällsbyggarna & Co, vårt partnerskapsprogram. & Co med Samhällsbyggarna är & Co med hela branschen!
Publicerat: Torsdag 21 Mars
Kokskol har varit en mycket viktig komponent i ståltillverkning i över tusen år. I dag gör det stålindustrin till en av de sektorer som släpper ut mest koldioxid. Trots allt detta är förändringar på gång. Den 20 mars besöker Samhällsbyggarnas seniorsektion Vattenfall för att få veta mer.
Publicerat: Torsdag 14 Mars
Hedersledamoten i Samhällsbyggarna, Åke Lindblad, har lämnat oss med stor sorg och saknad. Åke var en högt värderad ledamot av Seniorsektionen inom Samhällsbyggarna.
Publicerat: Tisdag 27 Februari
Samhällsbyggarna presenterar stolt att Licab ansluter sig till Samhällsbyggarna & Co, vårt partnerskapsprogram. & Co med Samhällsbyggarna är & Co med hela branschen!
Publicerat: Fredag 16 Februari
SEPREF’s annual seminar on future trends in commercial real estate: The year ahead 2024.
Publicerat: Tisdag 13 Februari
Samhällsbyggnadsdagarna är ett unikt tillfälle att fördjupa din kunskap och nätverka inom samhällsbyggnadssektorn. Save the date - 9-10 oktober 2024!
Publicerat: Fredag 9 Februari
Samhällsbyggarna jobbar nu med remisser från Regeringen, Trafikverket och Boverket. Nu söker vi dig med särskilda kunskaper i dessa ämnen som vill vara med och mejsla fram föreningens remissvar.
Publicerat: Torsdag 8 Februari
Torsdagen den 18 januari 2024 samlades ett trettiotal intresserade deltagare hos WSP vid Globen (Stockholm) för att diskutera avloppsvatten – ett ämne som visade sig ha lika många infallsvinklar som det fanns åhörare i rummet.
Publicerat: Onsdag 24 Januari
Samhällsbyggarna presenterar stolt att Iterio ansluter sig till Samhällsbyggarna & Co, vårt partnerskapsprogram. & Co med Samhällsbyggarna är & Co med hela branschen!
Publicerat: Torsdag 18 Januari