Bästa examensarbete i fastighetsekonomi 2021: Så påverkar miljöcertifieringar kontorshyrorna

Alexander _kohler _169

 

Alexander Köhler och Johan Rydholm tilldelas Samhällsbyggarnas pris Bästa examensarbete i fastighetsekonomi 2021. 

 

De får utmärkelsen för Empirical study of the impact of green certification on the rental income: Do green certifications add value to office buildings?

 

Uppsatsens grundfrågor handlar om och hur olika miljöcertifieringar påverkar hyrorna i kontorsbyggnader – ett högaktuellt område som får ett välbehövligt kunskapstillskott genom Rydholms och Köhlers undersökning.

Juryns motivering:

 

"Examensarbetet Empirical study of the impact of green certification on the rental income behandlar en högaktuell frågeställning då certifiering av fastigheter under en längre period har setts som lovvärt från samhället i stort och samtidigt ett måste i nyproduktionen för möjligheten att hyra ut. Tidigare forskning inom ämnet är relativt begränsad och visar inte på några entydiga slutsatser. Författarna angriper frågeställningen på ett förtjänstfullt vis och stannar inte vid att redovisa sina resultat utan problematiserar dessa dessutom på ett bra vis."

 

>> Läs hela nyheten på Mynewsdesk

 

Utmärkelsen Bästa examensarbete fastighetsekonomi delas ut under Samhällsbyggnadsdagarna 26–27 oktober. I år är konferensen ett hybridevent som hålls fysiskt på Scalateatern i Stockholm och strömmas samtidigt digitalt.

 

Vinnande bidrag utses av Samhällsbyggarnas sektion för fastighetsvärdering (SFF), och prissumman är 20 000 kronor som ska delas lika mellan författarna.

 

JURY 2021

 

Peter Palm (ordförande), Malmö universitet och ordförande SFF 

 

Lars Haag, Deutsche Pfandbriefbank

 

Daniel Roos, Stockholms stad

 

Samhällsbyggarnas priser offentliggörs dagarna innan Samhällsbyggnadsdagarna:

 

Onsdag 20 oktober: Bästa examensarbete Fastighetsekonomi

Torsdag 21 oktober: Bästa examensarbete Fastighetsrätt

Fredag 22 oktober: Excellence in Civil Engineering

Måndag 25 oktober: Clarence Morberg-priset

Tisdag 26 oktober: Årets samhällsbyggare

 

Publicerat: Onsdag 20 Oktober