Ett samarbete för framtidens samhällsbyggare

-IMG_8187

 

Två gånger per år samlas studentsektioner från Luleå tekniska universitet, KTH, Chalmers och Lunds Tekniska Högskola under V-konferensen. Den andra V-konferensen för i år hölls hos KTH och Samhällsbyggarna ägnades en särskild dag.

 

V-konferensen är ett tillfälle för de olika studentsektionerna att diskutera och inspirera varandra. Under konferensen som gick av stapeln den första helgen i december ägnades en särskild dag åt Samhällsbyggarna, där över 40 entusiastiska studenter fick lära sig mer om Samhällsbyggarnas verksamhet och diskutera hur vi kan hjälpa varandra.

 

-IMG_8151

 

- Studenterna är vår framtid och det är så viktigt att de får en bra ingång till samhällsbyggnadsbranschen, vilket vi kan hjälpa till med, säger Joanna Messmer, vd Samhällsbyggarna.

 

-IMG_8191 (1)

 

Då studenterna och Samhällsbyggarna delar en gemensam passion för samhällsbyggnad och hållbarhet fick de under dagen besöka olika projekt i den snabbt växande stadsdelen Hagastaden i Stockholm. År 2030 kommer Hagastaden att stå färdig som en modern stadsdel där Stockholm och Solna möts. Stockholm växer och Hagastaden är en viktig del av stadens visionsprogram, med bärande idéer om en innovativ och växande region som är mångsidig och upplevelserik. Under besöket fick studenterna möjlighet att utforska och lära sig mer om stadsdelen som kommer att inrymma bostäder, parkområden och ett kunskapsintensivt näringsliv.

 

Forskaren

I hjärtat av Hagastaden växer nu Forskaren fram och blir en ny hub för kunskapsutbyte och samarbete tillsammans med världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv. Studenterna fick en exklusiv rundtur av Vectura Fastigheter i denna imponerande byggnad.

 

-IMG_8196

 

-IMG_8251 (1)

 

-IMG_8229

 

Cederhusen

Stockholms första bostadsprojekt i massivträ är ett unikt projekt i världen. Projektet har ett starkt symbolvärde och bär bevisbördan kring hur vi idag kan och behöver bygga framtidens städer helt i trä som är vårt enda förnyelsebara byggmaterial. General Architects delade insikter om projektets genomförande, och studenterna fick även besöka en visningslägenhet på nionde våningen.

 

-IMG_8306

 

-IMG_8293

 

-IMG_8340 (1)

 

Utställning

Hagastadens utställningslokal fungerar som en permanent plats där Stockholms stad delar med sig av stadens utvecklingsprojekt. Genom filmer och modeller fick studenterna lära sig mer om olika teman som bostäder, näringsliv och life science.

 

-IMG_8269

 

-IMG_8266

 

Stort tack till Structorstiftelsen som bjöd på en välsmakande lunch!

-IMG_8289

 

- Nu har startskottet gått för många framtida samarbeten. Att vi kan vara studenternas gemensamma röst ut i samhällsbyggnadsbranschen känns både roligt och nödvändigt, säger Joanna Messmer.

 

Samhällsbyggarna ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa en positiv inverkan på samhället och ge studenterna möjlighet att vara en del av något större.

 

Publicerat: Tisdag 5 December