Debattartikel i Dagens Samhälle: Samhällsbyggnadssektorns digitalisering går för långsamt

Dag _Bjo ̈rklund _Foto _Stefan _Bladh3
Samhällsbyggarnas ordförande Dag Björklund. Foto: Stefan Bladh

 

I dag på Dagens Samhälles debatt: i ett gemensamt initiativ med BIM Alliance, Geoforum Sverige, Kartografiska Sällskapet, Samhällsbyggarna och Föreningen Sveriges Stadsbyggare skriver vår ordförande Dag Björklund om potentialen i en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess och om behovet av förnyat fokus på att ta digitaliseringen till nästa nivå.

Det finns lovande initiativ, både inom offentliga och privata sektorn, som arbetar för en mer effektiv planerings- och byggprocess och hållbar utveckling i Sverige. Men trots dessa goda ansatser har vi kommit en alltför kort bit på resan mot att utnyttja digitaliseringens fulla potential. 

 

Hur kan vi utveckla våra respektive arbetssätt och nå målet med digitaliseringsresan?

Författare av artikeln:

Susanne Nellemann Ek, vd, BIM Alliance Sweden

Sofi Almqvist, vd, Geoforum Sverige

Fredrik Davidsson, ordförande, Kartografiska Sällskapet

Dag Björklund, ordförande, Samhällsbyggarna

Allan Almqvist, fd stadsingenjör, Föreningen Sveriges Stadsbyggare

 
Läs debattartikeln

 

Publicerat: Torsdag 19 Oktober