Bertil Rosquist ny ordförande i region Storstockholm

Bertil 1_1000

Bertil Rosquist har arbetat med hållbarhetsfrågor i över 30 år, de senaste nio åren på Skanska. 

Nu blir han ny ordförande i Samhällsbyggarna Region Storstockholm.

 

– Att jobba på bredden och inte bara inom ett område är nyckeln till förändring. Det är jag van vid från mitt arbete som chef inom hållbarhet, och det är också Samhällsbyggarnas ambition, säger han.

Exakt hur han kommer att leda arbetet i regionen framöver är inte spikat. Men han ser fram emot att samverka med föreningens övriga strategier.

 

– Jag vill gärna hitta en viktig fråga som vi kan jobba med under en period – och med kraft.

 

Han tar över ordförandeposten efter Alexander Yü, uthyrningsansvarig Hagastaden/city på Atrium Ljungberg, som tillträde 2019. Han fortsätter som ledamot i styrelsen i Samhällsbyggarna Storstockholm.

 

– Det var dags för mig att lämna över stafettpinnen och Bertil Rosquist är en fantastisk person, säger Alexander Yü.

 

Joanna Messmer tackar Alexander för tiden som ordförande och ser fram emot det fortsatta samarbetet och att ta del av styrelsearbetet i Storstockholm.

 

– Grattis Samhällsbyggarna, säger jag! Bertil Rosquist är en klippa i föreningen som bidragit med kraft, idérikedom och kompetens till styrelsen i Storstockholm. Att han nu axlar rollen som ordförande i regionen växlar upp det engagemanget ytterligare några snäpp, säger Joanna Messmer, vd Samhällsbyggarna.

 

Bertil Rosquist har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan, KTH, där han gick Samhällsbyggnadslinjen, väg- och vattenbyggnad. Under större delen av karriären har han jobbat med hållbarhetsfrågor på chefsnivå.

 

Sedan 2014 har arbetsgivaren hetat Skanska, och jobbfokus har varit på grön affärsutveckling. Det har bland annat inneburit ansvar för hållbarhetsfrågorna på två stora kommersiella regioner i Stockholm. 

 

– Det är ett ganska brett arbete. Man jobbar med kunder och utvecklar hjälpmedel, tar fram utbildningar och utvecklar nya områden och nya verktyg. Det handlar om att driva klimatfrågan och att få saker att hända: att minimera klimatpåverkan i projekten.

 

Vad är det som driver ditt engagemang i Samhällsbyggarna?

– Det en väldigt bra organisation som har en viktig roll i samhället: att samla kompetenserna inom hela samhällsbyggandet och driva viktiga framtidsfrågor gemensamt. Vi är en neutral part och som inger respekt för den kompetens som finns samlad i Samhällsbyggarna.

 

– Sedan gick jag i pension i december och då ville jag inte bara sluta jobba. Och då känns det här vettigt och meningsfullt. 

 

Bertil Rosquist

Ålder: 68

Gör: Ordförande Samhällsbyggarna region Storstockholm, konsult i egen regi, talare i Talarforum och My Speaker.

Bor: Nacka

Familj: Fru och två vuxna barn

Intressen: Sportintresserad, gillar cykling, skidåkning, styrketräning, hockeybockey.

Häftigaste resan: Vandring till Everest Basecamp hösten 2022.

 

Kontakt Bertil Rosquist
bertil.rosquist@hotmail.com
+46 70 385 18 39

 

Bli _medlem _knapp2

 

Publicerat: Tisdag 25 April