Hon är ny ordförande i Samhällsbyggarna region Örebro

 

 

Samhällsbyggarnas region Örebro samlar en skarp och aktiv skara samhällsbyggare. Vid rodret står nyvalda ordföranden Therese McCarthy, som är GIS- och fastighetskonsult på Aveki.

 

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är utbildad lantmätare och har tidigare jobbat flera år på lantmäterimyndighet och nu senast åren på privata sidan som konsult inom samhällsbyggnad. Som person är jag aktiv, glad och social, jag värdesätter väldigt mycket sociala kontakter både privat och i arbetslivet. 

 

Du har suttit i styrelsen och nu blir du ordförande. Hur ser du på uppdraget?

– Som ordförande har jag som roll att sammankalla gruppen och hålla kontakten mot kansliet. Vi stöttar varandra mycket annars i de arbetsuppgifter som finns och delar på uppdraget som styrelse i stort utifrån vad som behöver göras. 

 

>> Mer om Region Örebro

 

Hur vill du utveckla Samhällsbyggarna framöver?

– Jag hoppas nu att vi ska kunna samla vår regions medlemmar mera fysiskt det här året och framgent, och att vi förutom våra omtyckta frukostseminarium ska kunna ses ute i parker eller på stan. Jag tycker att det är ett utmärkt sätt att lättsamt hålla kontakt med branschfolk i sin närhet och ett bra sätt för nya i branschen att skapa ett nätverk.

 

Hur skulle du beskriva ditt eget engagemang i samhällsbyggnadsfrågor? Vad brinner du särskilt för?

– Jag brinner mycket för att skapa effektiva processer. Vissa moment tar väldigt lång tid inom Samhällsbyggandet, vilket det ska göra. Vissa delar tror jag kan skulle kunna effektiviseras med hjälp av t.ex. digitalisering, teknik eller andra kompetenser eller samarbeten. Jag vill ofta framåt!  

 

Therese McCarthy

Gör: GIS- och fastighetskonsult på Aveki

Bor: Örebro

Familj: Man (Matthew) och två barn (Thor och Olof)

Fritidsintressen: Träning i form av friluftsliv och gym och umgås med vänner och familj gärna genom aktiviter.

 

Publicerat: Torsdag 24 Mars