Per Ankersjö ny i region Storstockholms styrelse

Ankersjoetta _liten

 

Per Ankersjö ny i Samhällsbyggarna Storstockholms styrelse

 

Per Ankersjö kliver in i den nyvalda styrelsen för Samhällsbyggarnas region Storstockholm. Han är partner och seniorkonsult på kommunikationsbyrån A Beautiful Soup och tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholm.

 

– Styrelsen för Samhällsbyggarna i Stockholm är ett ambitiöst och roligt gäng som vill driva på kunskaper och insikter om stadsutvecklingen i Stockholm. Jag hoppas kunna bidra med mina insikter om hur politiken fungerar, hur besluten fattas och kan påverkas. Samhällsbyggnadsbranscherna är ju väldigt beroende av politiska beslut i exempelvis mark- och planfrågor, miljö och infrastruktur. Jag ser mycket fram emot samarbetet och nätverkandet i Samhällsbyggarna, säger Per Ankersjö.

 

– Vi på Samhällsbyggarna Region Stockholm ser fram emot att arbeta tillsammans med Per som har en så bra och gedigen bakgrund inom politiken men även viktiga samhällsbyggnadsfrågor för fastighet och stadsutvecklingsbranschen, säger Alexander Yü, ordförande i Samhällsbyggarna region Storstockholm.

 

Per Ankersjö är en av grundarna till kommunikationsbyrån A Beautiful Soup som är specialiserade på public affairs för fastighets- och stadsutvecklingsbranscherna. A Beautiful Soup har kontor i Stockholm, Göteborg – och snart även Malmö. 

 

Tidigare var han politiker i Stockholm, där han var stadsmiljöborgarråd med ansvar för klimat- och miljöfrågor och gjorde sig känd som en stridbar debattör inte minst i stadsbyggnadsfrågor. 

 

Per Ankersjö har också varit verksam i rikspolitiken där han lett arbetsgrupper för politikutveckling inom miljö, stadsutveckling och partiprogramsarbete inom Centerpartiet.

 

Han är utbildad inom samhällsplanering och nationalekonomi på Stockholms universitet. Under tio år arbetade han i mediebranschen, bland annat som programledare och programchef inom radio. 

I dag programleder han podcasten Stadspodden, så radioambitionerna lever än. Han är också en återkommande moderator på konferenser och seminarier för samhällsbyggnadsbranschen, nu senast på Building Sustainability i december 2021.

 

Per Ankersjö engagerar sig i Samhällsbyggarnas regionstyrelse i Stockholm för att han tycker det är en perfekt arena för den som är intresserad av frågor som rör hållbar stadsutveckling.

 

Styrelsen i Samhällsbyggarnas region Storstockholm 2022

 

Alexander Yü – jobbar med kommersiell affärsutveckling på Atrium Ljungberg och bevakar utveckling inom staden som tjänst med handel, bostad och digitalisering i syfte att identifiera nya affärsmöjligheter samt möte efterfrågan på framtidens mötesplatser. Kom till Atrium Ljungberg från Skanska. Har arbetat med allt från Olympiska Spelen 2008 i Beijing till vinbranschen i Kina liksom med konceptutvecklingen av Dining Experience på Mall of Scandinavia.

 

Jenny Kåhre – leder projekt och uppdrag runt om i landet genom egna kontoret Kåhre Arkitektur. Tidigare partner på Sandell Sandberg, ett av Sveriges ledande arkitektkontor med fokus på framtidens stadsutveckling från ett arkitektoniskt perspektiv.

 

Yasemin Fallai – uthyrare inom handel på AMF Fastigheter. Har mångårig erfarenhet som fastighetsmäklare och har jobbat med uthyrning på Sothebys, Unibail-Rodamco-Westfield och Vasakronan. 

 

Bertil Rosquist – senior affärspartner inom hållbar affärsutveckling på Skanska och har mer än 40 års erfarenhet från hållberhetssektorn liksom tidigare miljöchef på McDonalds, Sweco och vd för Respect.

 

Per Ankersjö – delägare och medgrundare i pr- och kommunikationsbolaget A Beautiful Soup som är specialiserat på public affairs för fastighets- och stadsutvecklingsbranschen. De har kontor i Stockholm, Göteborg och inom kort Malmö. Per Ankersjö är tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad samt gruppledare för Centerpartiets kommunfullmäktige och har mångårig erfarenhet och arbete med samhällsbyggnadsfrågor.

 

Bli _medlem _knapp2

 

Publicerat: Onsdag 16 Februari