Lars Strömgren ny i Open House Stockholms styrelse

Lars _stromgren _oh

Open House Stockholm valde ny styrelse under onsdagskvällens årsmöte. En nyhet är att Samhällsbyggarnas vd Lars Strömgren nu kliver in i styrelsen som kassör.

 

– Open House spelar en unik roll i gränssnittet mellan samhällsbyggare och allmänheten. Den kontaktytan behövs och har stor utvecklingspotential, säger Lars Strömgren.

 

Organisationen Samhällsbyggarna är en av initiativtagarna till Open House Stockholm. Det internationella konceptet finns i många av världens större städer. Varje år håller föreningarna festivaler som öppnar både kända och okända rum för allmänheten – så även i Stockholm. I år är blir de sjätte gången som Open House Stockholm slår upp portarna för många av staden mest spännande rum och bjuder på guidade visningar till en nyfiken allmänhet.

 

Dessutom har det globala nätverket Open House Worldwide en egen digital konferens öppen och tillgänglig för alla och som ger inblickar i alla tekniska, samhälleliga och kulturella aspekter av staden och stadsplaneringen, exempelvis arkitektur, kulturgeografi, infrastruktur, mobilitet, fastigheter, ingenjörskonst, antropologi.

 

– Open House-nätverket gör att vi i Stockholm och Sverige får en naturlig koppling och närhet till hela världens städer. Det gäller både professionellt när vi ska bygga våra framtida samhällen, men också som människor i en tid som präglas av stora omvälvningar, liksom av både möjligheter och hinder. Det ger perspektiv som är helt avgörande för Samhällsbyggarna, säger Lars Strömgren.

 

 

Open House Worldwide

Open House grundades i London 1992 av Victoria Thornton. Visionen var att riva barriärerna mellan arkitektkåren och allmänheten. Därför bjöd hon in Londons invånare till öppet hus där de fick chansen att uppleva hur arkitektur utvecklar staden. Sedan dess har festivalen etablerats i 46 storstäder i hela världen, som tillsammans lockar över en miljon besökare varje år.

 

Open House Stockholm

Open House Stockholm-festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande.

Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Open House Stockholm.

Föreningarna Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening är grundare av Open House Stockholm.

 

Städerna som ingår i Open House Worldwide

Aten

Atlanta

Barcelona

Basel

Bilbao

Brisbane

Brno

Buenos Aires

Chicago

Dublin

Gdansk

Gdynia

helsingfors

Lagos

Lissabon

London

Madrid

Melbourne

Mexico City

Milano

Monterrey

Neapel

New York

Osaka

Oslo

Palma

Perth

Porto

Prag

Rom

Rosario

San Diego

Santiago

Seoul

Slovenien

Stockholm

Taipei

Tallinn

Thessaloniki

Turin

Valencia

 

 

Foto: Micael Widell/Pexels, Hanna Mi Jacobsson

 

Publicerat: Torsdag 18 Mars