Tre snabba med huvudtalaren Chanel Braddon

Chanel (2)

 

Vad ska du tala om på Samhällsbyggnadsdagen?

 

– Det mesta handlar om val och jag tror att var och en av oss kan välja att göra något som gör skillnad. Det är lätt att tänka att är man bara en stor apparat eller ett stort företag så kan man göra skillnad. Så är det inte. Det krävs otroligt mycket engagemang och mod från individuella individer för att lyckas med förändring. I synnerhet i stora maskinerier. Jag vill naturligtvis belysa vad vi på Skanska gör för att utveckla och bygga ett hållbart samhälle. Exempel är alltid inspirerande och vi delar gärna med oss. Skulle alla bara kopiera en klimatsmart grej från någon annan aktör skulle resan mot ett mer hållbar samhälle gå mycket snabbare. Jag vill utöver goda exempel även prata om hur man kan tänka för att välja att göra skillnad. 

 

 Hur arbetar ni på Skanska för ett hållbart samhällsbyggande?

 

 – Är man stor så måste man vara snäll. Vi tänker, tycker, agerar och försöker påverka alla runt i kring oss att göra genomtänkta val. För oss handlar det inte bara om att sänka CO2 avtrycket vid uppförandet av en anläggning eller ett hus. Det handlar även om att agera etiskt i alla lägen och att arbeta på ett sånt sätt som gör att ingen utav våra medarbetare eller leverantörer skadar sig på något sätt. För oss är kombinationen av ”grönt byggande” och ”bry sig” under hela processen nyckeln till ett hållbart samhällsbyggande. Skanska vill naturligtvis även att se till att det som byggs använder så lite resurser som möjligt under sin livstid.

 

 Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

 

 – Det kan låta som ett påhitt men jag gillar utmaningar. Jag finner det utmanande när kunder, medarbetare, branschkollegor säger, det går inte. Det-går-inte-uttrycket kommer oftast ifrån gamla sanningar eller rädslan att se ut som en idiot. Det är mer eller mindre utmanande att få med människor på det långsiktiga tåget. Många är väldigt bekväma med att sitta på det kortsiktiga tåget. Jag skulle kunna sammanfatta det hela med att både jag och miljön har samma utmaning, en missgynnande inställning hos en eller en grupp med individer. Hands-down till den första idioten.

 

Publicerat: Onsdag 18 Mars