Tittar man för första gången mer på Öst än Väst när det kommer till framtidens handel? - Alexander Yü talar på #sbdagen2020

alexander (4) 

Kan vi något om den röda draken i öst och vad vet vi egentligen om kulturen, människorna, marknaden och framtidslösningarna som händer i orienten. Finns det något vi kan lära oss av och kan inkorporera till Sverige och vår fastighetsmarknad?

 

Min farfar kom till Sverige och Stockholm i början av 1960-talet. Han var en av Sveriges första kinesiska utbytesstudenter på KTH och sedan en av de första kineser som jobbade för Atlas Copco. Jag har haft en krokig bakgrund som inte alls kännetecknar den klassiska fastighetsprofilen. Jag har jobbat med Olympiska Spelen 2008 i Beijing till försäljning och marknadschef för ett vinbolag i Kina till Unibail-Rodamco-Westfield med Mall of Scandinavia och numera på Atrium Ljungberg.


Till vardags jobbar jag med nya affärsstrategier, framtidens mötesplatser och omvärldsbevakning på Atrium Ljungberg. Det gör det extra roligt att vi på AL äger fastigheterna där min farfar en gång satt och jobbade i, nämligen Atlas Copcos huvudkontor i Sickla.

 

Publicerat: Lördag 1 Februari