Kiruna Stadsomvandling – inte som andra projekt – Per Eriksson talar på #sbdagen2020

per 

 

Kort historia om Kiruna och om Kirunas utveckling från ödemark till en världsledande gruvort och rymdindustri. Hur omlokaliserar man lokaler från gammalt till nytt, när innehavarna inte gör det på frivillig basis. Hur fungerar att flytta om hyresgäster som har bott upp till 50 år i samma lägenhet till något nytt, när dom inte gör på frivillig basis.

 

Ekonomiska ersättningar till lokalhyresgäster och hyresgäster, hur fungerar det. Då alla skall gå skadelösa ur denna omvandling. Vad byggs och vad planeras att byggas och vad blir skillnaden mellan den nuvarande stadsplanen och den nya. Tänker då för bilåkning, snöröjning m.m.

 

Kan man bygga hur som helst i Kiruna? Med tanke på väder och vind och vår vinter som varar ca 8 mån om året, hur planerar man så att man parerar detta och hur brukar framdriften fungera.

 

Per Eriksson projektledare Kirunabostäder AB. Arbetar som projektledare åt Kirunabostäder i Kirunas stadsomvandling. Sedan våren 2016 har jag arbetat heltid i projektet. Mycket arbete handlar om hur man omlokaliserar människor och företag från gammat till nytt.

 

Publicerat: Onsdag 29 Januari