Fredrik Sundin, ny ordförande för region Örebro

Fredrik Sundin Mindre

Samhällsbyggarna välkomnar Fredrik Sundin som ordförande för region Örebro

 

Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund.

– 31 år, bosatt i Örebro tillsammans med min sambo Emelie i ett 20-talshus med bara möjligheter. Jobbar idag som specilaistchef på NCC för avdelning Örebro/Värmland, dvs ansvarar för våra stödfunktioner som t ex kalkyl, inköp, projektering, digitalisering m.m. Jag har jobbat i drygt 4 år på NCC i olika roller och sista året som specialistchef, innan det entreprenadingenjör, VDC-koordinatror, projekteringsledare, gruppchef. Innan min tid på NCC jobbade jag drygt 2,5 år på JM som arbetsledare i både Göteborg och Örebro, innan det studier. Ska tilläggas att i min roll som Specialistchef jobbar jag även till viss del som projekteringsledare där jag senast har hållit på med Kulturkvarteret som är ett av Örebros mest spännande projekt, kanske partiskt.. När jag inte jobbar så är ett av mina största intressen träning i olika varierande former, efter årstid, så jag försöker åka både skidor, landsvägscykel osv.

 

Vilka frågor tycker du är viktigast inom samhällsbyggnadssektorn?

– Viktiga frågor inom samhällsbyggnadssektorn tycker jag är digitaliseringen i alla led dvs från tidigt planskede till överlämnande, hållbarhetsfrågorna hur jobbar och bygger vi hållbart över tid?

 

Vilka frågor kommer region Örebro att fokusera på 2020?

– Fokusfrågor som vi har med oss från 2019 som vi kommer jobba vidare med är digital utveckling, infrastruktur och Hållbart samhälle. Breda frågor som berör många.

 

 

 

Publicerat: Onsdag 22 Januari