Mini-intervju med Mary Juusela som talar på SB-dagarna

Likaolika _maryjuusela _klippt

Tre frågor till Mary Juusela som talar på #sbdagarna2019

 

1. Berätta lite kort om dig själv

Jag är expert inom sociala kunskaper och beteenden, en socialt engagerad företagare och entreprenör med två akademiska utbildningar och en yrkesbakgrund bl a under 11 år tIll och från på den Afrikaska kontinenten som anställd för Utrikesdepartementets riskkapitalbolag Swedfund och även för en av Sveriges rikaste familjer för internationellt biståndsarbete. Sedan 2015 då jag grundade Lika Olika har jag coachat 48,000 barn, ungdomar och vuxna i sociala kunskaper för ökad psykisk hälsa. Jag brinner för att öka den individuella potentialen och produktiviteten utifrån min Lika Olika-metoden.

 

2. Vad ska du tala om på Samhällsbyggnadsdagarna?

Jag kommer att få deltagarna att se sig själva i spegeln och få dem att fundera kring sina egna värderingar, attityder och förhållningssätt i vardagen. Lever de som de lär och vad tycker de egentligen är viktigt vad gäller bemötanden, självledarskap, civilkurage och tolerans? Det blir spännande, lovar jag!

 

3. Du bodde ju hos 700 svenska familjer när du gjorde din studie om tolerans och mångfald. Hur gick det till rent praktiskt, hur länge bodde du hos varje familj osv?

Jag hade ett slumpmässigt urval kring 700 familjer i 40 olika samhällen från Malmö i söder till Piteå i norr. Jag reste och levde med familjerna olika lång tid och återkom med jämna mellanrum. Det kunde vara under veckodagar eller helger.

 

Boka din plats på SB-dagarna och middagen den 1 okt

 

Publicerat: Tisdag 24 September