Joel Järvinen Nordenchef Uber talar på #sbdagarna2019

Joel Järvinen

 

Öppen data - nyckeln till en framtidssäkrad och hållbar transportinfrastruktur

Varje dag genomförs miljontals resor världen över via Ubers app, vilket på nio år har resulterat i en unik och omfattande bild av hur människor rör sig genom städer. Det är denna mängd data som är grunden för Uber Movement – ett verktyg som samlar och tillgängliggör data över städers rörelsemönster. Uber Movement är en öppen plattform som stöttar politiker, stadsplanerare, tjänstemän och privata aktörer i arbetet med framtidens stadsmiljöer. Uber Movement finns i drygt 30 städer världen över och lanserades i Stockholm i juni 2019.
Ubers nordenchef Joel Järvinen kommer berätta om hur Uber operativt arbetar för att säkra en hållbar stadsmiljö genom sina unika insikter, och hur Uber som plattform kan bidra. Han kommer även dela sin syn på datas roll för att säkra en hållbar infrastruktur och stadsmiljö och vikten av offentlig och privat samverkan genom exempelvis öppna plattformar och lättillgänglig information.

 

Publicerat: Måndag 9 September