Frukostseminarium: Flyttmönster, demografi och regelverk - situationen på bostadsmarknaden den 21 november 2019

people (1) 

 

Varmt välkommen till SEPREF frukostseminarium i samarbete med WSP och Witalis Real Estate Consulting. 
  • Flyttmönster, demografi och regelverk - frukostseminarium om situationen på bostadsmarknaden

 

  • Kort inledning om WSP och Advisory

 

Sveriges bostadsmarknad får kritik för att fungera dåligt – både från internationella bedömare som menar att vi är sårbara till följd av för hög skuldkvot, men även från många svenska bedömare som snarare menar att bostadsmarknaden är svårtillgänglig, trög med höga inträdeshinder och låg rörlighet. Hur ser det ut egentligen? Varför är bostadsköerna oändligt långa? Varför får unga inte lån till att köpa bostäder? Vår åldrande befolkning – hur bor de idag och hur vill de bo framöver? Vilken typ av bostäder behövs egentligen? Utnyttjar vi vårt bostadsbestånd effektivt? Var och hur vill folk bo? Har vi råd?

 

Talare: Maria Pleiborn, Demograf, Bostadsmarknadexpert, WSP

 

  • Bostadsbristen är påtaglig även utanför storstäderna men utmaningarna ser lite annorlunda ut. Hur kan landsbygdskommunen hantera utmaningar med en åldrande befolkning, låg betalningsförmåga och det faktum att man inte är en storstad – på gott och ont?

 

Talare: Karin Witalis, Witalis Real Estate Consulting AB

 

Dag: Torsdagen den 21 november

Plats: WSP, Arenavägen 7, Globen

Tid: kl 8:00-9:30 (frukost från 7:30)

 

Anmälan:  till seprefsverige@gmail.com senast 14 november.

 

Publicerat: Fredag 27 September