Stockholm -2082591_960_720

 

Samhällsbyggarna Storstockholm

 

– Att jobba på bredden och inte bara inom ett område är nyckeln till förändring. Det är jag van vid från mitt arbete som chef inom hållbarhet, och det är också Samhällsbyggarnas ambition, säger Bertil Rosquist som är ordförande i Samhällsbyggarna region Storstockholm.

 

Styrelsen består av:

 

Bertil Rosquist – ordförande för Samhällsbyggarna region Storstockholm, konsult i egen regi och talare i Talarforum och My Speaker. Tidigare senior affärspartner inom hållbar affärsutveckling på Skanska och har mer än 40 års erfarenhet från hållbarhetssektorn liksom tidigare miljöchef på McDonalds, Sweco och vd för Respect.

 

Alexander Yü – jobbar idag på Atrium Ljungberg med uthyrningsstrategier men arbetat inom olika affärsområden som affärsutveckling inom tjänster, digitalisering och affärsinnovation. Kom till Atrium Ljungberg från Skanska. Har arbetat med allt från Olympiska Spelen 2008 i Beijing till vinbranschen i Kina liksom med konceptutvecklingen av Dining Experience på Mall of Scandinavia.

 

Jenny KåhreArkitekt och VD på Sandellsandberg Arkitekter, ett av Sveriges ledande arkitektkontor med fokus på framtidens hållbara stadsutveckling ur ett arkitektoniskt perspektiv.

 

Per Ankersjö – delägare och medgrundare i pr- och kommunikationsbolaget A Beautiful Soup som är specialiserat på public affairs för fastighets- och stadsutvecklingsbranschen. De har kontor i Stockholm, Göteborg och inom kort Malmö. Per Ankersjö är tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad samt gruppledare för Centerpartiets kommunfullmäktige och har mångårig erfarenhet och arbete med samhällsbyggnadsfrågor. 

 

Karin Gunnerbeck - är marknads- och kommunikationschef på Hydda. Hydda grundades i december 2021 av Vasakronan och BLQ Invest med målsättningen att driva digitaliseringsagendan i fastighetsbranschen framåt och att göra det enklare för fastighetsaktörer att köpa och använda sig av proptech. Har även arbetat inom finans och fintech samt som managementkonsult på EY.

 

Kontakta region Storstockholm 

 

Regionordförande Bertil Rosquist bertil.rosquist@hotmail.com