Seminarium: Renoveringen av Norra Danviksbron

Onsdag 22 Februari kl 10:00

 

Region: Stockholm

Plats: Sickla Industriväg 3, plan 4

 

1_etta

 

Onsdagen den 22 februari 2023

 

Besök projekt Danvikstullsbron, Saltsjöbanan 

Plats: Sickla Industriväg 3, plan 4, 

Tid: 10.00. Lunch ca 12.00 Urban Deli, Hesselmans Torg 12

Obs! Begränsat antal platser – anmälan senast fredag 17 februari

 

Anmalknapp 

 

Norra Danviksbron ska totalrenoveras. Det innebär att stora delar av bron kommer bytas ut. Bron kommer behålla sitt utseende som är unikt och av stort historiskt värde.

 

Rivningen av bron påbörjas hösten 2023 och beräknas ta 9 månader. Uppbyggnaden av bron planeras att starta våren 2024 och pågå till hösten 2026. Det betyder att bron åter kommer vara i drift sent under 2026.

 

Stockholm stad och Region Stockholm samverkar i projektet. Staden och Regionen svarar för 50% vardera. Utredningar och projektering har visat att bron ska byggas om. I slutet av 2019 fattade Trafiknämnden ett inriktningsbeslut om att totalrenovera bron. Bron är från 1920-talet och dess tekniska livslängd är slut. När arbetena med Slussen är klart ska även bron vara klar för Saltsjöbanans trafik hela vägen till Slussen.

 

Miroslava Christova, biträdande projektledare Norra Danviksbron, tar emot och berättar om projektet. Seminariet avslutas med att Bo Göran Hellers beskriver konstruktion och konstruktör av öppningsbara broar.

 

Läs mer: https://www.regionstockholm.se/danviksbron

 

Bli _medlem _knapp2

 

Hitta hit