Guidad visning: Slakthusområdet – här formas en ny stadsdel

Onsdag 17 November kl 10:00

 

Region: 

Plats: 

 

Slakthus _liten2 (1)

 

Slakthusområdet, granne med Globen, planeras i etapper. För närvarande pågår etapp 2. Projektchefen Karl Sundholm på Castellum guidar oss genom områdets dåtid, nutid och framtid.

 

Hur kan befintliga verksamheter och byggnader inordnas i planeringen? 

 

Anmäl dig till Anders Åberganders.aberg4@gmail.com.

 

Vi startar vid entréskylten till Slakthusplan – en bra utgångspunkt för att följa områdets historia. Det blir en titt på kvarteret Charkuteristen C5 & C6.


Vi lägger också fokus på de byggnader arkitekten Ralph Erskine ritade. Vi kommer kunna gå in och titta, även på nyrenoverade delar.

 

Vi får höra om de nya planerna för området och de inblandade aktörerna. Under vår vandring får vi se renoverade äldre och yngre byggnader som bland annat används för slakt. Hur kan delar av nuvarande verksamhet och byggnader inordnas i planeringen? 

 

Castellums kontorshus är spännande både från ut- och insidan. Det finns fortfarande mycket verksamhet i området som till exempel Flinks järn och andra yrkesbutiker. 

 

Bland skolor kan Restaurangakademin och Stockholms hotell- och restaurangskola nämnas.

 

Datum, tider och anmälan:

Onsdagen den 17 november år 2021, 

Tid: 10:00–11:30

Samling: 09:50 vid entréskylten på Slaktshusplan

Avgång: 10:00 går vi så passa tiden

Anmälan: Anmäl dig senast tisdagen den 16 november till Anders Åberg: anders.aberg4@gmail.com. Högst 20 personer kan delta.

Anmälan behövs också för lunchen.

Obs! Kom i tid då vi lämnar startplatsen direkt kl. 10.00. 

Vi avslutar på Hallvägen 21.

 

Föreslår att lunch intas på restaurang Flitiga Lisa. Två rätter kostar 105 kr och tre rätter 140. Det är en del av Stockholms hotell- och restaurangskola på Arenavägen 60.