Guidad tur: Stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen

Tisdag 19 Oktober kl 15:00

 

Region: Stockholm

Plats: Skärholmstorget

 

Skarholmstorget2 (1)

 

19 oktober klockan 15–16 

 

Samling på Skärholmstorget, avslutning i Vårberg.

 

Max 25 deltagare

 

Anmäl dig här!

 

Upptäck den växande stadsdelen Skärholmen – följ med Karin Ahlzén, arkitekt och ansvarig för Fokus Skärholmen, på ett studiebesök. 

 

Det blir en guidad tur från Skärholmen till Vårberg där du får ta del av pågående och planerad stadsutveckling med fokus på social hållbarhet.

 

Det har sedan miljonprogrammens tid knappt inte byggts några bostäder alls i Skärholmen men planerna för framtiden är stora.

 

Stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen drivs inom Skärholmens stadsdelsnämndsområde, med ambitionen att över 4000 nya bostäder ska byggas. Fler bostäder innebär att det dessutom behövs fler förskolor, skolor, mer närservice, mötesplatser och satsningar på parker och grönområden. En viktig målsättning i projektet är att utveckla området med social hållbarhet i fokus.

 

Studiebesöket hålls i samarbete med Exploateringskontoret Stockholms stad – officiell partner Samhällsbyggnadsdagarna 2021Det är en del av Samhällsbyggnadsdagarna Inblick – en serie seminarier och aktiviteter som fördjupar samtalen under Samhällsbyggnadsdagarna 26–27 oktober. 

 

Anmäl dig här!

 

Stockholms Stad _logotype Standard A4_300ppi _svart

 

Foto: Urbanpublicplaces CC BY-SA 4.0, Liselotte Van Der Meijs/Srtockholms stad