Vi kan stolt presentera Ditte Lysgaard Vind som huvudtalare på #sbdagarna2019

Ska ̈rmavbild 2019-05-17 Kl . 16.02.29 1

 

Cirkulärt bostadsbyggande för en hållbar framtid

 

Danska Lendager Group har specialiserats sig på att bygga hållbara bostäder med återvunnit byggmaterial och cirkulära affärsmodeller. Nyligen uppförde man Up-cycled studios, tjugo radhus i Örestad utanför Köpenhamn, som byggts i huvudsak av återvunna material. Varje hus har solpaneler och en takterass som möjliggör odling. Projektet beräknas generera 60% mindre koldioxidutsläpp över 50 år än andra jämförbara nybyggda bostäder i området. Nu arbetar man med att uppföra, UN17-village, en ekoby på 35 000 kvadratmeter, som byggs med utgångspunkt i FN:s 17 globala hållbarhetsmål (SDG).

 

Ditte Lysgaard Vind är expert cirkulärekonomi på Lendager Group och författare till boken A Changemakers guide to the future. Hon kommer att presentera företagets verksamhet och cirkulära ekonomi genom ett antal konkreta bostadsprojekt. 

 

Föreläsningen håll på engelska.

Moderator Veronica Hejdelind, Arwidssonstiftelsen.

Föreläsningen arrangeras av Arwidsson Talks.

 

 Veronica Hejdelind är verksamhetschef på Arwidssonstiftelsen, en oberoende organisation grundad av Per Arwidsson och Birthe Hallin-Olsen, som arbetar med stadsutveckling och arkitektur. 

 

Publicerat: Fredag 17 Maj