Vem blir årets Excellence in Civil Engineering 2019?

Sama ̈llsbyggare (4)

 

 

Skulpturen V-kronan tilldelas vinnaren av utmärkelsen Excellence in Civil Engineering

 

Priset Årets Excellence in Civil Engineering delas för första gången ut på Samhällsbyggnadsdagarnas middag den 1 oktober 2019. Priset tilldelas en yrkesverksam person som verkar inom eller är kopplad till Samhällsbyggnadssektorn. 

  

 Årets Excellence inom Civil Engineering har, genom sitt tekniska kunnande, bidragit till att utveckla samhällsbyggnadsproffessionen och sektorn. Hen har genomfört arbete som haft en betydande insats inom något eller några av nedanstående områden.

 

 

Kriterier

  • Idérikedom
  • Kompetensuppbyggnad
  • Forskning & utveckling 
  • Undervisning
  • Hållbarhet
  • Utveckling av arbetsformer och arbetsprocesser
  • Främjande av samhällsutvecklingen

 

 

Vill du nominera någon till årets excellensen inom Civil Engineering? Med nomineringen önskar vi att du skickar med:

  • En motivering till varför personen bör få priset
  • En beskrivning av personen (nuvarande och tidigare arbetsplatser och -roller samt andra förtroendeuppdrag)

 

 

V-kronans skulptör Carl- Gustaf Ekberg

 

Carl-Gustaf Ekberg är född i Stockholm och utbildade sig till civilingenjör vid KTH 1954. Efter 35 år inom byggbranschen och som företagskonsult började han 1988 sju års studier för skulptören och mentorn Axel (Wallis) Wallenberg (1898-1996). Denne hade i sin tur varit elev till Carl Milles och, efter dennes död 1955, intendent vid Millesgården i nära 25 år. Debuten blev hösten 1995 med 20 bronsskulpturer i Galerie S:t Nikolaus i Gamla Stan i Stockholm. Läs mer på hans hemsida här.

 

 

Publicerat: Söndag 24 Februari