Young Professionals

Photo -1501743411739-de 52ea 0ce 6a0 (1)

 

Young Professionals syftar till att knyta kontakter och öka nätverkandet mellan unga yrkesverksamma inom Samhällsbyggnads/Samhällsplanerarsektorn. 

 

Musik-branschen skapade inte Spotify, Hotell-branschen skapade inte Airbnb och bil-branschen skapade inte Tesla. Därför är Young Professionals är den absolut viktigaste sektionen på Samhällsbyggarna. Vår bransch måste bli bäst på att rekrytera de duktigaste studenterna. Vi behöver också bli bäst på att engagera unga medarbetare i de strategiska besluten. Annars riskerar vi alla att bli gammal skåpmat. Någon annan kommer då att bygga en bättre stad, samverka mer hållbart och digitalt.

 

Jag har arbetat 10 år i fastighetsbranschen och anses fortfarande ung i jämförelse med andra beslutsfattare. Jag lider av obotlig nyfikenhet och har alltid sett till att umgås med personer i olika åldrar och därför vet jag att till och med mina kunskaper inom vissa områden är föråldrade. Hur ser det då ut i alla de styrelser och ledningsgrupper där ingen är under 35 år? Jag är samtidigt tillräckligt ung för att förstå hur viktigt det är att tidigt få förebilder under sin studieperiod och mentorer för att sedan kunna bygga sitt eget nätverk. Därför blir det tydligt för mig att Young Professionals både borde intressera studenter i deras kommande karriärsval, unga medarbetare och företagsledare i vår bransch.

  

Kontakta Young Professionals

Vill du vara medlem i Young Professionals eller har du andra frågor om sektionen? Kontakta då Camilla Käll på camilla@blooc.se