Praktisera hos Samhällsbyggarna! 

praktikanter blåklint vete

 

Samhällsbyggarna tar emot praktikanter från högskolor och universitet. Praktikanten blir en viktig person i teamet på kansliet som får arbeta med research, kommunikation och administration.

 

Inför praktikperioden formulerar praktikanten och Samhällsbyggarna en arbetsplan. Vi vill att praktikanterna både genomför ett teoretiskt arbete, som researcharbete inom ett av våra fokusområden, och arbetar med Samhällsbyggarnas kommunikation samt deltar i det praktiska arbetet på kansliet. Det innebär bl a att vara behjälplig vid seminarier, skriva inlägg på sociala medier, omvärldsbevaka och vara administrativt stöd. Samhällsbyggarna tillhandahåller arbetsplats.

 

Krav

Den sökande bör ha en teknisk, statsvetenskaplig, miljövetenskaplig eller kommunikativ bakgrund, alternativt annan studiebakgrund med relevans för Samhällsbyggarnas verksamhet. Praktiken är oavlönad. Praktikanten ska därför ha en huvudman, antingen genom universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen.

 

Tid

Praktikperiodens längd är 4-6 månader enligt överenskommelse. Praktiken kan kombineras med föreläsningar och seminarier.

 

Kontaktperson

Rekrytering sker löpande. Välkommen med din ansökan som du skickar till info@samhallsbyggarna.org