Samhällsbyggarpodden- säsong 2!

Ska ̈rmavbild 2018-02-26 Kl . 20.33.20 (1)

 

Samhällsbyggarpodden är tillbaka med säsong 2 i vilket vi återigen får lyssna till intervjuer med intressanta människor från samhällsbyggarbranschens alla olika håll och kanter!

 

Kerstin berättar om varför hon är talare vid Samhällsbyggnadsdagarna 2017 och hur riksbanken kopplas ihop med samhällsbyggnad. Hon berättar även om hennes uppväxt och gedigna bakgrund inom finans.

 

Att förstå varandras olika agendor är avgörande i det gemensamma arbetet att förändra och förbättra. Kristina berättar om sin bana från juridiken till samhällsbyggarbranschen samt sina erfarenhet både från politik och från näringslivet.

 Idag är Kristina Alvendal VD på det egna bolaget. Tidigare har hon bland annat varit etableringschef för Lidl och VD för Airport City Stockholm och borgarråd i Stockholms stad.

 

Tina Karrbom Gustavsson är teknologie doktor, lektor och docent på KTH Fastigheter och byggande. Tina forskar om projektorganisering, projektkommunikation och upphandling inom byggandet. Reflekterar löpande om byggande och projektledning i samhällsbyggarbloggen.

 

För att Lantmäteriet ska kunna att ge en enkel, snabb, riktig och säker samhällsservice är det viktigt att myndigheten tar reda på vilka tekniska alternativ som står till buds i framtiden. Detta berättar utvecklingschef Mats Snäll om, som ansvarar för uppdraget "digital utveckling" på Lantmäteriet.

 

Ania Bråhn, projektledare på HIFAB tillika min kollega, berättar om sin resa från skolan i Medelpad till konsultyrket Stockholm. Som projektledare på Hifab berättar Ania hur hon arbetar med energirelaterade frågor och hur det är att arbeta som konsult generellt.

 

Samhällsbyggarna är en förening för för personer som är engagerade i att utveckla, bygga och förvalta vårt framtida samhälle. Organisationen är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med ca 5000 medlemmar.

 De bidrar med den senaste kunskapen som påverkar framtidens samhällsutveckling och det är med detta som Sara Haasmark arbetar med. Hon är VD för föreningen och har det övergripande ansvaret för verksamheten. I avsnittet berättar hon konkret vad det innebär att arbeta som VD för en ideell verksamhet och varför just samhällsbyggnad är så roligt!

 

Fredrik Brunes har under cirka 15 år undervisat och forskat i fastighetsekonomiskt relaterade ämnen såsom fastighetsvärdering, fastighetsinvestering och stadsbyggnadsekonomi. Han har skrivit boken ”Fastighetsvärdering och marknadsanalys”, och även producerat utbildningsfilmer.

Fredrik berättar om hur det är att arbeta med undervisning och hur det går att kombinera en akademisk karriär med uppdrag på konsultbasis.

 

 

 

(Avsnitten finns publicerade på itunes, podcaster-appen (iphone) och på soundcloud.)