openhouse

 

Välkommen att få uppleva arkitekturfestivalen Open House, framgångssagan som varje år samlar över en miljon besökare i över 30 städer. Nu kommer den till Stockholm.

 

I oktober öppnas dörrarna för alla som vill uppleva stadens mest spännande arkitektur. Gammalt och nytt. Ute och inne. Tunnlar, broar, hus och hem. Allmänheten kommer under två dygn få gratis guidade visningar till runt 100 av Stockholms mest spännande byggnader och platser. Många aldrig förut visade för en bred publik.

 

Open House Stockholm är en icke vinstdrivande förening med syfte att engagera medborgarna i arkitektur och stadens utveckling. Open House Stockholm är en del i det internationella nätverket Open House Worldwide. För mer information www.openhousestockholm. se. Grundare är Stockholms arkitektförening, Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken och Stockholms byggnadsförening.  

 

- Det är oerhört spännande och roligt att vara en del av Open House Stockholm, säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna. Att öppna upp och visa det fina som finns i Stockholm för en bred publik är givande ur så många perspektiv, fortsätter Sara Haasmark.

 

 

Den 6-8 oktober 2017 kommer Open House till Stockholm för andra gången och planeringen för detta pågår just nu.

 

Förra året, då Open House hade debut i Stockholm med 44 utställare och 6 utomhusevent. Till årets event är det tänkt att dubbla antalet till 100 utställare inklusive 10 utomhusevent. 

 

Volontärer

Förra årets festival involverade 200 volontärer. Målet för 2017 är att fördubbla antalet volontärer till 400. 

 

Det finns många sätt att vara involverad under festivalen (t ex som guide eller steward) och med kunskap och erfarenhet inom arkitektur och samhällsbyggnad, skulle vara till god hjälp med att lyfta fram unika byggnader, objekt och platser till allmänheten under festivalen. Volontärer får passerkort att använda under festivalen och får gå före i köer till festivalens byggnader, objekt och platser. För mer information om att vara en del av Open House Stockholm 2017 kontakta info@openhousestockholm.se.

 

 

För mer information eller planering kring Open House Stockholm 2017 är ni välkomna att kontakta Open House Stockholm projektteam:

page2image7648 

Rikard Espling
Projektchef
+46 (0) 72-701 83 01 rikard@openhousestockholm.se

Ann Maudsley

Projektledare

+46 (0) 72-943 72 09

ann@openhousestockholm.se

Joanna Messmer
Marknadsföring och Kommunikation
+46 (0) 70-090 59 72 joanna@openhousestockholm.se

Gustaf Bergentz
IT
+46 (0) 70-412 97 29 gustaf@openhousestockholm.se

 

 

OPEN HOUSE Stockholm

6-8 oktober 2017

page2image13568