openhouse

 

Vad är Open House Stockholm?

Välkommen att få uppleva arkitekturfestivalen Open House, framgångssagan som varje år samlar över en miljon besökare i över 30 städer. Då öppnas dörrarna för alla som vill uppleva stadens mest spännande arkitektur. Gammalt som nytt. Ute som inne. Tunnlar, broar, hus och hem. Allmänheten kommer under två dygn få gratis guidade visningar till runt 100 av Stockholms mest spännande byggnader och platser. Många aldrig förut visade för en bred publik. Festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande.

 

Open House Stockholm organiseras av föreningen med samma namn som drivs utan vinstintresse. Open House Stockholms grundades 2016 av Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening. Föreningen är en del av Open House Worldwide, ett globalt nätverk av Open House-event i mer än 30 städer över hela världen.

  

Mer information om Open House Stockholm hittar ni på openhousestockholm.se. Se även Open House Worldwide, openhouseworldwide.org

  

- Det är oerhört spännande och roligt att vara en del av Open House Stockholm, säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna. Att öppna upp och visa det fina som finns i Stockholm för en bred publik är givande ur så många perspektiv, fortsätter Sara Haasmark.

 

 

Volontärer

Förra årets festival involverade 200 volontärer. Målet för 2017 är att fördubbla antalet volontärer till 400. 

 

Det finns många sätt att vara involverad under festivalen (t ex som guide eller steward) och med kunskap och erfarenhet inom arkitektur och samhällsbyggnad, skulle vara till god hjälp med att lyfta fram unika byggnader, objekt och platser till allmänheten under festivalen. Volontärer får passerkort att använda under festivalen och får gå före i köer till festivalens byggnader, objekt och platser. För mer information om att vara en del av Open House Stockholm 2017 kontakta info@openhousestockholm.se.

 

 

Kontakt

För mer information eller planering kring Open House Stockholm 2018 är ni välkomna att kontakta Open House Stockholm projektteam:

page2image7648 

Rikard Espling
Projektchef
+46 (0) 72-701 83 01 rikard@openhousestockholm.se

 

 

Ann Maudsley

Projektledare

+46 (0) 72-943 72 09

ann@openhousestockholm.se

 

 

Joanna Messmer
Marknadsföring och Kommunikation
+46 (0) 70-090 59 72 joanna@openhousestockholm.se

 

Gustaf Bergentz
IT
+46 (0) 70-412 97 29 gustaf@openhousestockholm.se

 

page2image13568