jobbsprånget

 

Runt om i Sverige finns tillgänglig kvalificerad kompetens som inte används. Trots att det samtidigt råder stor brist på ingenjörer och arkitekter.

 

Jobbsprånget är ett praktikprogram på engelska för nyanlända ingenjörer och arkitekter som enkelt matchar arbetsgivares behov. Arbetssökande nyanlända kan genom det fyra månader långa praktikprogrammet komma i kontakt med arbetsgivare i privat eller offentlig sektor runt om i Sverige. Jobbsprånget drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) med mål att förmedla 4000 praktiktillfällen under fem år. Jobbsprånget, som finansieras av Wallenbergsstiftelserna, samarbetar med Arbetsförmedlingen och är upptaget i regeringens budget för integration fram till 2019.

 

Ansökningsperioden för kandidater börjar 16:e juli för höstens omgång.

 

-Jobbsprånget är verkligen ett bra initiativ som jag hoppas att riktigt många företag får information om, säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna.

 

Mer information finns på www.jobbspranget.se och kontakta gärna Mattias Lindberg på Jobbsprånget ifall du vill komma i kontakt med projektet direkt: mattias.lindberg@iva.seeller 070-2056509.