Årets Byggchef 2020 heter Liselott Bergkvist

Liselott _byggchef

 

Årets Byggchef arbetar som regionchef på Peab Bygg Bostad Väst. I sin roll som regionchef ansvarar Liselott Bergkvist för 220 yrkesarbetare och tjänstemän. Största projektet just nu är Södra Älvsborgs sjukhus i Borås som är ett miljardprojekt.

 

Bakom utmärkelsen står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden som tillsammans korar branschens skickligaste chef för elfte året i rad. Juryn tilldelar Liselott Bergkvist titeln Årets Byggchef 2020 med motiveringen:

 

”Vinnaren i Årets Byggchef 2020 leder sin region på ett föredömligt och framgångsrikt sätt – med både hjärta och hjärna. Hon har genom sitt engagemang, sin kompetens och värme en unik känsla för att bygga lag och tro på människors styrka genom att ge dem rätt ansvar. Men hon får inte bara enskilda medarbetare att blomma ut, utan har fått hela regionen i västra Sverige att prestera bättre för varje år både inom arbetsmiljö, hållbarhet och lönsamhet. 

Som chef skapar hon en god arbetsmiljö och är duktig på att visualisera säkerhet. Ett resultat av detta är att hennes region ligger i framkant när det kommer till det proaktiva arbetsmiljöarbetet, där hon bland annat har tagit riskobservationer från en pappersprodukt till verklighet genom att tillsätta resurser. 

Stoltheten att arbeta i byggbranschen, som hon gjort i hela sitt yrkesverksamma liv, genomsyrar hennes ledarskap. Hon är en tydlig, närvarande, genuin, trygg och uppskattad chef som sätter ”laget före jaget” och genomgående får fina resultat i NKI-mätningar och medarbetarundersökningar.” 

 

Fakta om Årets Byggcef 2020

Namn: Liselott Bergkvist

Titel: regionchef Peab Bygg Bostad Väst 

Ålder: 56

Bor: Åsa i Halland 

Familj: Man och två barn 

Bakgrund i korthet: Har jobbat i byggbranschen sedan 80-talet och haft roller som arbetsledare, platschef, arbetschef och regionchef. Har varit på Peab sedan 2004.

Ledarskapsmotto: Laget före jaget

Sagt om Liselott:  Hennes ledord är inte revolution utan evolution. Med små steg skruvar hon för att skapa förändringar. Hon är loket som drar regionen och vagnarna stretar inte emot, de åker med!

 

Publicerat: Tisdag 8 December