Hibo Ali är studentsektionens nya ordförande

hibo ali 

 

Mitt namn är Hibo Ali. Jag är 25 år gammal och är född och uppvuxen i Linköping. Jag har studerat till Byggnadsingenjör, 2013-2016 på Linköpings universitet. Sommaren 2016 började jag jobba på Stångåstaden och i samband med detta började jag även SABOs traineeprogram (numera Allmänyttans traineeprogram) där syftet var att få en förståelse och ett helhetsperspektiv för hur Sveriges allmännyttiga bolag och fastighetsbranschen fungerar.

 

Juni 2018 började jag jobba på Specialfastigheter som äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat välkända anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar. Jag började först på ritningsavdelningen men sedan februari detta år har jag jobbat på vår projektenhet och är numera projektledare och driver många byggprojekt. Jag arbetar med underhåll, ombyggnationer och nybyggnationer. Detta tycker jag är ett otroligt intressant och lärorikt arbete, och jag trivs oerhört bra med det!

 

Bygg – och fastighetsbranschen har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag söker ständigt vägar och möjligheter till hur jag kan utvecklas så att jag kan uppnå mina mål. Att få vara en del av Samhällsbyggarna kommer att vara otroligt givande, speciellt genom att vara med i Studentsektionen. Med mina idéer och erfarenheter kommer jag att kunna bidra till att Samhällsbyggarna växer ytterligare samtidigt som jag breddar mitt perspektiv i olika frågor.

 

Med mina kunskaper och erfarenheter hoppas jag inom en snar framtid kunna uppfylla ett av mina mål - att arbeta med hållbart byggande i mitt hemland Somalia, där jag bland annat vill jobba med byggande av infrastruktur.

 

 

 

Hibo Ali når du på hibo.ali@specialfastigheter.se

 

 

 

Publicerat: Tisdag 17 September