Åk på studieresa med Samhällsbyggarna till Kina 16-26 oktober

KINA-Samha ̈llsbyggarna

KINA

On 16 – Lö 26 Oktober 2019

Nästa långresa med Samhällsbyggarna går till Kina som är världens mest folkrika land och till ytan det tredje största. Landet har en mångtusenårig kultur med historiskt tekniska uppfinningar såsom kompassen, papperet och boktryckarkonsten för att nämna några. Idag är Kina ett av världens mest innovativa länder inom byggnadskonsten. Byggnader och hela städer växer fram i en hastighet man tidigare aldrig skådat. Utvecklingen av infrastuktur och snabba kommunikationer är häpnadsväckande.  Kina genomgår på något årtionde en omdaning av samhället som det tagit västvärlden århundranden. Tillväxten är den högsta i världen.

 

I vår resa till Kina besöker vi tre städer:


Shanghai är motor i den kinesiska ekonomin. Byggsektorn levererar skyskrapor och infrastruktur i en aldrig tidigare skådad takt. Vi kommer att träffa ingenjörer och arkitekter som är aktiva i utvecklingen, lära känna byggprocessens olika faser där tiden från planskiss till projektering sker i ett oerhört snabbt tempo med storslagna projekt på platser där det för några år sedan låg vidsträcka risfält. Vi ska även titta på ett anmärkningsvärt byggfel som uppkommit i hastigheten.Här möter vi en pulserande världsstad som för inte länge sedan var en liten sömnig fiskeby.

 

Xian var huvudstad i ett enat Kina redan för tvåtusen år sedan. Här residerade kejsare Qin Shi Huangdi som lät bygga den kinesiska muren. Han beordrade bygget av sin gravplats och den nästan 8 000 man starka Terrakottaarmén i naturlig storlek som är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Xian har Kinas mest imponerande stadsmur och även i Xian ser fina moderna arkitektoniska projekt dagens ljus.

 

Peking är i ständig omvandling. Tidigare bodde stadens befolkning i områden av kringgärdade bostadshus, s.k. hutonger. Idag tränger stadens utbyggnad in på dess gränser. Regeringsbyggnader och storstilade arkitekturprojekt av bl.a. Herzog & de Meuron med Olympiastadion, Rem Koolhaas med CCTV:s huvudkontor och Seven Holls bostadområde Linked Hybrid förändrar stadsbilden.


Vi besöker även stadsbyggnadskontorets utställning och välkända klassiska byggnadsverk såsom Himmelska Fridens Torg, kejsarpalatset Förbjudna Staden och en del av den 600 mil långa Kinesiska Muren.

Välkommen till Samhällsbyggarnas resa 2019!

 

Program:

On 16 Okt Flyg Stockholm-Peking-Shanghai, avresa 19.10

To 17 Okt Ankomst Shanghai 15.15, transfer till hotellet, enklare middag.

Fr 18 Okt Shanghai Studiebesök. Välkomstmiddag.

Lö 19 Okt Shanghai Studiebesök och föreläsning.

Sö 20 Okt Shanghai Stadsvandring arkitektur.

Må 21 Okt Snabbtåg Shanghai-Xian 08.36-14.32. Stadsrundtur i Xian. Middag.

Ti 22 Okt Besök terrakottaarmén. Flyg Xian-Peking 19.30-21.30.

On 23 Okt Peking Modern arkitektur. Middag Pekinganka.

To 24 Okt Peking Stadsplanering. Föreläsning. Förbjudna Staden.

Fr 25 Okt Peking; Besök Kinesiska Muren och shopping. Avskedsmiddag.

Lö 26 Okt Flyg direkt Peking-Stockholm 13.50-17.20 (9:30 tim), hemkomst samma dag.

 

 

Mer information och icke bindande intresseanmälan kan göra här: https://style.se/samhallsbyggarna/

 

Style Scandinavia AB är resebyrå specialiserad på studieresor för byggbranschen.

 

 

Publicerat: Onsdag 30 Januari