Hur man planerar attraktiva städer - Seminarium med Sveriges ingenjörer 18/10

Sveriges Ingenjo ̈rer _LOGO

Är du intresserad av hur samhället ser på attraktiva livsmiljöer och hållbarhet?

Detta seminarium handlar om hur samhällsplanering kan påverka en stads attraktivitet och sättet invånarna ser på hållbarhet, levnadsförhållanden och framtiden. Mia Wahlström och Ulf Ranhagen kommer att inspirera deltagarna inom detta område med sin breda erfarenhet av samhällsplanering och hållbarhet. 

 

Mia Wahlström är konsult vid strategisk samhällsanalys på Tyréns och teknisk doktor inom samhällsplanering och miljö på Kungliga Tekniska högskolan. Hon kommer att tala om stadens själ, hur konkurrenskraft påverkas av identitet, samt hur städers attraktivitet kan bidra till en större förståelse för invånarnas åsikter och preferenser när det gäller olika aspekter av hållbarhet och goda levnadsförhållanden.

 

Ulf Ranhagen som är konsult vid Sweco och professor på Kungliga Tekniska högskolan kommer att tala om attraktiva livsmiljöer, hur planeringen av framtidens goda stad borde se ut. Han kommer även tala om projektet "Attraktiva livsmiljöer och flöden". Hur de har satt människan i centrum och har sökt teman som har stor betydelse för att kunna möta internationellt och nationellt utpekade utmaningar till exempel FNs globala hållbarhetsmål. 

Vi bjuder på wraps och kaffe från kl 17:30. 

 

Det är begränsat antal platser så säkra din plats redan nu. Vi skickar ett bekräftelsemejl efter din anmälan. 

 

Anmälan sker via länken här!

 

Välkomna!

 

Publicerat: Torsdag 11 Oktober