Rahel Belatchew Lerdell talar under #sbdagarna2018!

Rakel -600x 600

 

Varför nya städer inte behövs. ”Stockholm Loop”, en strategi för att skapa 100 000+ bostäder kring befintlig infrastruktur i Stockholmsregionen samtidigt som ytterstadens noder aktiveras och kopplas samman.

 

Rahel Belatchew, MSA/SAR, DESA, chefsarkitekt och grundare av Belatchew Arkitekter, har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew Arkitekter driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.

Rahel Belatchew har utsetts till Årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter/Labs har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015, Smart Living Challenge 2014 och det nationella formpriset Design S 2014.

Rahel har deltagit i juryer för flera prestigefyllda utmärkelser i Sverige och internationellt, såsom World Architecture Festival, Les Totems Wood Award i Frankrike, den lettiska träarkitekturprisert Award, det svenska Träpriset, Sveriges Arkitekters Bostadspris samt Årets Rum. Belatchew föreläser även återkommande om arkitektur och stadsbyggnad i Sverige och utomlands.

 

Publicerat: Onsdag 12 September