Kajsa Lindström talar under #sbdagarna2018!

Kajsa -1-600x 600

 

Många gånger har vi både motivationen och viljan att förändra vårt beteende, men ändå gör vi inte det? Nudging handlar om att påverka människors beteende genom att arrangera en valsituation så att det blir lätt att göra rätt. Metoden anses vara effektiv för att få konsumenter, medborgare och medarbetare att göra mer hållbara val. Kajsa Lindström förklarar mänskligt beslutsfattande i praktiken och berättar om hur Beteendelabbet med design och psykologi bland annat får människor att minska sitt matsvinn, öka säkerheten på byggarbetsplatsen och dela mer resurser i bostadsområden.

 

Kajsa Lindström  är medgrundare till Beteendelabbet, Sveriges första Beteendebyrå som jobbar dagligen med att designa för framtidens hållbara beteenden. Kajsa är produkt- och tjänstdesigner, expert på hållbar design och har genom sitt arbete definierat Beteendedesign

 

Publicerat: Måndag 24 September