Christofer Carlsson talar under #sbdagarna2018!

Christoffer -Carlsson 02

 

För att få ett socialt hållbart samhälle måste vi få in våra unga vuxna på bostadsmarknaden. Men förstagångsköparen har ju inte råd med nyproduktion! Eller?
BRF 2.0 öppnar upp bostadsrättsmarknaden för de som tidigare haft svårt att komma in på den, de med ”normal” ekonomi.


Med BRF 2.0 vänder man helt enkelt på kuttingen och låter föreningen låna upp till 88 % av fastighetens värde och brf-köparen betalar i sin tur 12 % av det.

Hur fungerar detta, vilka risker finns och för vem..?

 

Christofer Carlsson, 40 år. Grundare och huvudägare av WELL Fastigheter Holding AB och grundare och ägare av WELL Fondförvaltning Holding AB. Koncernen bildades 2010.

 

Driver en mindre fastighets och finanskoncern som sedan start utmanat branschen med Sveriges första Plushus i flerbostadsform och driver flertalet projekt med fokus på hållbarhet, design och människans välbefinnande i hemmet. Lanserade under året en ny finanieringsmodell för att hjälpa folk in i eget ägande genom BRF 2.0. Well producerar lyxiga yteffektiva bostäder finaniserade till 80% genom föreningslån bundna till låga räntor på minst 20 år. Det för att trygga att våra bostadsköpare har råd, och vet att deras ekonomi förbättras de närmsta 20 åren när de bor i en bostad från WELL.

 

Idag säljer vi bostäder med modellen för ca 9 milj per dag sedan säljstart, och under hösten digitaliserar vi hela köpeprocessen med vårt egna utvecklade säljverktyg WELL Digital - Mäklar ID.

Idag har WELL ca 240 bostäder under produktion. Ca 2800 på ritbordet som det närmsta året alla ska ut till försäljning. Totalt ordervärde om 11 miljarder. Majoriteten kommer säljas med den nya finasieringsmodellen där majoriteten av lånen tas genom föreningarna för att ge medlemmarna bättre och tryggare villkor.

 

Publicerat: Torsdag 27 September