’Säkerhetsarbete’ är vanligt bland kvinnor!

Morgan -sessions -6255-unsplash (1)

 

Har du någonsin funderat på hur mycket energi kvinnor och tjejer lägger ned på att undvika sexuellt våld och trakasserier? Trots att detta "säkerhetsarbete" är vanligt för kvinnor, förbises det i stort både i det vardagliga livet och i akademiska studier. Rapporten "The Right Amount of Panic: How women trade freedom for safety" utgår från forskning från Storbritannien för att undersöka de vanemässiga strategierna kvinnor och tjejer tillämpar för att upprätthålla en känsla av trygghet på offentliga platser. Den argumenterar att eftersom det mesta av detta arbete är förebyggande, kan vi ofta inte ens veta om vad vi upplever som påträngande faktiskt  är det om det inte eskalerar. 

 

Däremot, då denna eskalering är just det säkerhetsarbetet avser avbryta, är kvinnor och tjejer fast i ett dilemma; de görs ansvariga för att förebygga trakasserier samtidigt som de inte kan ta till sig äran för någon framgång de gångerna deras säkerhetsarbete fungerar effektivt. 

 

Kom och lyssna på Dr Fiona Gray den 17 och 18 oktober i Säkraplatsers konferens ”Crime and fear in public places”, anmäl dig här. Välkommen!

 

 

 

Publicerat: Torsdag 26 Juli