En blixtintervju med Fastighetsföretagaren Karin Witalis, sektionsansvarig för Fastighetsanalys & marknad

Karin Witalis 9

Vem är du och vad är din bakgrund?

Karin Witalis heter jag. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och pluggade Lantmäterilinjen på KTH, inriktning Fastighetsekonomi. Jag tog examen 1996. Mitt första jobb var som miljörättsexpert på Fastighetsägareförbundet. Efter tre år bytte jag bana och började som analytiker på JLL. I analytikerrollen har jag stannat kvar. Jag har jobbat i olika typer av företag, på olika positioner och i olika länder. För snart två och ett halvt år sedan kände jag mig tillräckligt modig för att säga upp mig och starta eget företag. Det var en dröm jag haft väldigt länge och jag trivs utmärkt med att vara egenföretagare.

 

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Den typiska arbetsdagen finns inte. Hur arbetsdagen ser ut beror på vilket uppdrag jag jobbar med och om jag har möten eller behöver åka iväg och titta på en delmarknad, ett byggprojekt eller något annat. Jag jobbar mycket hemifrån men har även en arbetsplats i Stockholm. Har jag inga möten börjar dagen oftast med en hundpromenad innan jag sätter mig vid skrivbordet och tar tag i dagens arbetsuppgifter.

 

 

Hur kan jag dra nytta av Samhällsbyggarna? Och vad är aktuellt i din sektion?

Samhällsbyggarna är ett bra nätverk och Samhällsbyggnadsdagarna är en bra konferens att gå på. Det som är aktuellt i min sektion är att vi har börjat anordna workshops där vi diskuterar olika researchanknutna ämnen. Senast hade vi en workshop tillsammans med forskare på KTH där vi diskuterade olika metoder att göra prognoser.

 

 

Vad är ditt bästa sommarminne? Vad är sommar för dig?

Jag har många fina sommarminnen men det största måste vara när vår dotter föddes en tidig morgon i maj för 11 år sedan.

 

För mig betyder sommar att man är så mycket mera utomhus. Ljuset gör dygnet längre och det finns så mycket man vill hinna med. Jobba i trädgården, plocka bär och svamp, bada i sjön, klappa korna i hagen. Sedan fem år tillbaka bor vi i en liten by på landet och här är årstiderna mycket mera påtagliga än i stan. Naturens växlingar över året är fascinerande. Nu har jag dessutom skaffat mig en riktig kamera så att jag kan dokumentera allt det vackra.

 

Publicerat: Onsdag 4 Juli