Om V-kronans skapare Carl-Gustaf Ekberg

pris

Om V-kronans skapare Carl-Gustaf Ekberg

Vinnaren av Årets Samhällsbyggare, som kommer att presenteras under Samhällsbyggnadsdagarnas festmiddag den 2 oktober, får ta emot V-kronan, en skulptur i av Carl-Gustaf Ekberg.

 

Carl-Gustaf Ekberg är född i Stockholm och utbildade sig till civilingenjör vid KTH 1954. Efter 35 år inom byggbranschen och som företagskonsult började han 1988 sju års studier för skulptören och mentorn Axel (Wallis) Wallenberg (1898-1996). Denne hade i sin tur varit elev till Carl Milles och, efter dennes död 1955, intendent vid Millesgården i nära 25 år. Debuten blev hösten 1995 med 20 bronsskulpturer i Galerie S:t Nikolaus i Gamla Stan i Stockholm.

 

 

Läs mer om vad Carl-Gustaf Ekberg på hans hemsida

Länkar till video och bildspel

 

 

 

Publicerat: Måndag 4 Juni