Kajsa Crona talar på Samhällsbyggnadsdagarna!

Kajsa Crona 14 Besk Copy (1)

Slå Rot är bostadshuset som utmanar och leder vägen mot hållbart bostadsbyggande, ett projekt där Kajsa Crona var ansvarig arkitekt. I Slå Rot möter den senaste tekniken traditionellt hantverk för att skapa ett innovativt och mer hållbart bostadskvarter. Miljömålen har varit höga och tillsammans har man skapat en byggnad som kommer rymma blandade lägenhetstyper med flyttbara väggar, lokaler på bottenplan, växthus på balkonger, ekosystemtjänster integrerat på gård och tak samt ett energisystem med solceller på taket.

 

Kajsa Crona är arkitekt på Sweco i Göteborg och adjungerad professor i Boendets arkitektur vid Chalmers. Kajsas spetskompetens inom framtidens bostadsfrågor och samhällsplanering har lett till att hon är en ofta efterfrågad talare inom området och hon har varit föredragshållare såväl på Business Arena som i Almedalen.

 

Publicerat: Fredag 29 Juni