Två nya namn i Samhällsbyggarnas styrelse!

Ulrika FranssonSka ̈rmavbild 2018-05-25 Kl . 12.33.31

Ulrika Fransson och Julia Matwinska är nyinvalda i Samhällsbyggarnas styrelse.

 

Under Samhällsbyggarnas årsstämma den 18 maj valdes två nya ledamöter in i styrelsen. Ulrika Fransson, verksamhetschef för Förvaltningen för HSB Sydost och Julia Matwinska, projektutvecklare på Skanska Nya Hem, kommer att ersätta Britta Blaxhult och Torsten Josephson.

 

 

 -Till vardags jobbar jag som Verksamhetschef  för Förvaltningen för HSB Sydost. Där ansvarar jag för ett gäng på drygt 90 härliga och mycket kompetenta medarbetare som sköter om alla  fastigheter som vi förvaltar både tekniskt och ekonomiskt, interna och externa. Tillhör gör också en sektion med byggkonsulter med olika spetskompetenser samt ett mindre byggbolag, säger Ulrika Fransson och fortsätter:
 -Jag har ett aktivt intresse för näringsliv och samhällsbygge som jag grundade under mina 4,5 år som Regionchef på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Jag har en internationell bakgrund och arbetade över 20 år utomlands främst för Pestana Group ett portugisiskt företag med fokus på Europa, Afrika, Syd- och Nord Amerika. I grunden Marknadsekonom, anser att livet kräver ständigt ny kunskap och därav livslångt lärande. Har även ett aktivt intresse för styrelsearbete och är bl.a. ledamot i StyrelseAkademien Sydost, Byggande Styrelse och ett antal Brf uppdrag inom HSB. 
 Ulrika Fransson ser mycket fram emot sitt nya uppdrag som ledamot i Samhällsbyggarna och hoppas på att kunna bidra som en del i en solid plattform för nätverk, utbildning och som en stark aktör i Samhällsbyggarna. Främst tror Ulrika på att kunna belysa samhällsviktiga frågor i södra Sverige och då främst Småland och Blekinge.
 Julia Matwinska är projektutvecklare på Skanska Nya Hem och arbetar främst med bostadsutveckling.

-Jag är väldigt glad över att få vara en del av Samhällsbyggarnas styrelse och ser fram emot det kommande uppdraget, säger Julia - Det ska bli fantastisk roligt att tillsammans driva och påverka Samhällsbyggarnas utveckling! 

 

 

Vi välkomnar Ulrika och Julia till styrelsen!

 

 

Publicerat: Fredag 25 Maj